Arkiv

Cruise-skip ankommer Natal.

Turister ankommer med cruise-skip til Natal.

 

Tidlig igår (lørdag) morgen så ankom det første cruise-skipet til Natal for desember måned. Skipet kom fra fra øya Barbados i det karibiske hav og heter  Silver Cloud , på vei ned kysten av Sør-Amerika til Rio de Janeiro. Siste stopp før de ankom hovedstaden vår, var i Belém i staten Pará. For hele måneden av desember, så forventes det å bli totalt tre cruiseskip å se i havna i  Natal. I fjor var i alt 20 passasjerskip på besøk i hele RN i måneden av desember som blir ansett som en måned av høysesong.

Ifølge selskapets virksomhet som leder av havnearbeidere i RN (Codern), sier Ricardo Amaury,  at reduksjonen i antall passasjer skip som ankommer Natal, er pga det nye forbudet mot nye turer til øya av Fernando de Noronha, ruten som sørget for en  konstant ankomsten av denne typen cruise-skip til havnen i Natal. Trafikken til denne øya tok fullstendig overhånd og truet hele miljøet på denne utrolig vakre øya, så derfor satte myndighetene ned foten. De lokale og føderale myndighetene har derfor satt en daglig maksimumsgrense for hvor mange turister som til enhver tid kan oppholde seg på øya.