Arkiv

Enda et nytt «haster-uttak» i en minibank i Syd-Natal.

Gjengen av nattlige bank-kunder foretar et nytt haster-uttak i Sør-Natal.

En gjeng som overrasket vakten og bandt denne til møblementet i banken og foretok deretter et haster-uttak av penger fra minibank terminalen i bank-filialen. Pga lite med betjening, så måtte det hurtige uttaket foregå ved hjelp av en acetyl/oxygen brenner. (skjærebrenner). Uttaket foregikk i filialen på avenida Engenheiro Roberto Freire  og banken opplyser at det dreide seg om et større pengebeløp. Handlingen ligner veldig på et uttak som ble utført i en annen bankfilial torsdag (6), når menn stormet hovedkvarteret til sekretariatet for miljø og urbanisme (Semurb) i sentrum av Natal.

Gjengen brukte blowtorch (skjærebrenner) til innbruddene i denne elektronisk terminalen også, så det kan godt være samme gjengen som foretok uttaket i Sør-Natal?. Handlingen i Sør-Natal igår, ligner veldig på Semurb-stuntet. Den overfalte vakten kom seg ikke fri før over midnatt.

Forbrytelser begått av gjenger mot elektroniske terminaler plassert inne butikker og offentlige kontorer har blitt vanlig i de siste månedene, med minst fem poster, uten at noen er  fengslet. Fremgangsmåten er temmelig like ved alle uttakene og gjengen bryr seg lite om at politiet har sine tilholdssteder like i nærheten.

Banken sier at de er lei av disse natt-uttakene og at ved å sprette opp minibankene på denne måten, så ødelegger de mye for de vanlige kundene som gjør uttakene på vanlig dagtid, som seg hør og bør. Terminalene er fullstendig ødelagt av varmen fra acetyl/oxygen brennerene dessverre.