Arkiv

IPTU i Natal (eiendomsskatten) øker med 5.31% i 2013.

Natalensere må ut med 5.31% mer i eiendomsskatt (IPTU) i 2013.

IPTU VAI (den territorielle Urbane eiendomsskatt) for 2013 er blitt 5.31% dyrere. Verdien vil bli rettet etter indeks fra IPCAE (brasiliansk Institutt for geografi og statistikk-IBGE), som henviser til inflasjonen som har oppstått. Som i tidligere år blir innbetalingen delt inn i tre grupper: Sør og øst,  vest  og til slutt den nordlige sonen. Fristen for å betale denne skatten, vil for den første gruppen vil være 10/01, med 14/02 for den andre og 11/03 for den tredje. Innbetalings-Bøkene begynner å sendes ut denne uken. (10 stk innbetalingsblanketter i et hefte)

For å være kvalifisert til rabatter (20%) så tilbys fremdeles ordningen med å betale alle 10 stk. på en gang før forfall og da må du ikke skylde skatt til kommunen fra før av. (Semut). Maksimal rabatt blir da på 20% og vil bli tilbudt for betaling med kontanter/kort eller via nettbank.  NB!

SEMUT håper å få inn R $ 90 millioner i EIENDOMSSKATT og offentlige gebyrer (søppelavgift etc.) mot R 80 millioner ifjor. Pengene går til den enkelte kontoen av byens tre inndelinger og fra hvor den er innbetalt. Ressurserene skal rettes, blant annet til å prioriterte områdenes infrastruktur for eksempel.