Arkiv

4 gjenger er ansvarlige for alle overfallene på mini-banker i RN.

Fire gjenger utfører overfallene mot minibanker i staten RN.

 

Eksplosjonen av innbrudd i minibanker er en stadig hyppigere forbrytelser i Rio Grande do Norte. I 2012, har mer enn 20 personer allerede blitt arrestert for engasjement med denne nye «moten» av kriminalitet i  staten. Informasjonen er en av metodene som brukes av Spesialiserte Research Division, sier en  representant for  bekjempelse av organisert kriminalitet (Deicor), Kathy Freitas. Ifølge henne, er det kun fire gjenger er ansvarlig for alle de siste overfallene  i hele staten, to av dem arbeider i storbyområdet. «De siste sakene har vi ennå ikke hatt tid til å få utredet. Vi undersøker mange tråder og vil holde på inntil vi får fatt på disse kriminelle utøverene», sa representanten med ansvar for etterforskningen. Forrige uke, var det to tilfeller med slike overfall i Natal, ett hos kontoret til det kommunale miljøet og urbanisme (Semurb) og en annen i et utsalg for byggevarer på Avenida Engenheiro Roberto Freire.

Man antar at det var samme gjengen som var hos SEMURB og som slo til på Avenida Roberto Freire noen dager senere, dette basert på måten som de to overfallene ble utført på. Ifølge en representant for General Civil politiet , Fábio Rogério, etter undersøkelser med Deicor.

«Vi har opprettet en database med alle opplysninger om disse overfallene og dette gjør det lettere for ettersøkingen i sakene å sammenligne arbeidsmetoder og finne felles trekk og spor etter gjengene. Noen gjenger er spesialister på bruker blowtorch,(skjærebrenner) og andre bruker eksplosiver og det er også tilfeller der man har truet med skarpladde våpen mot  mennesker, «sa representanten.

For den generelle situasjonen som består av en spesiell type  organisert kriminalitet, er en av de vanskeligste som skal etterforskes.  «Vi betrakter den høye graden av livsfarlige metoder som særlig ille i disse miljøene

De er kapitalisert, pga så mange suksessfulle angrep. Snart er de nok tungt bevæpnet også?. Det skal en grundig undersøkelse til for å oppklare slike saker. Ulike bilder tatt av overvåkningskameraene har blitt nøye analysert av politiet og lagt inn i databasen. Men noen steder er kameraene som registrerer, alt for dårlige og gir en lav kvalitet på bilder som gjør det vanskelig å identifisere de kriminelle.

I Året 2012 rapporterte avisen Tribuna do Norte om minst 24 forekomster i 12 kommuner i RN, inkludert Natal, hvor ATM maskinene ved ulike etater ble delvis eller helt ødelagt. Avisen har vært i kontakt  med pressekontoret for bankene i Brasil,  for å innhente felles opplysninger om denne stadig mere omfattende «sporten» blant kriminelle og med spørsmål om antallet minibanker som er brutt og hvor mye penger som er tatt av banditter i 2012, men Banco do Brasil nektet å gi uttalelser av sikkerhetsgrunner. Med hensyn til sikkerhets enheter som nå brukes mer og mer til å ødelegge og legge flekker på kontanter tatt fra brudd på minibanker, sprøytes disse nå med med ultraviolett  blekk som lett oppdages hos banker og forretninger som har en testlampe som avgir ultraviolett lys og avslører stjålne seddler direkte. Disse blekkampullene eksploderer ved innbruddsforsøk og griser til alle seddlene i minibanken og blekket er omtrent umulig å vaske bort.