Arkiv

Det store høye juletreet i Mirasol området er nå tent og varsler om at det er jul!

Det berømte høye juletreet i Mirasol lyser nå opp byen Natal.

Det forplikter å hete «natal» som betyr jul på portugisisk.

Derfor er det tradisjonelle treet ved Mirassol, beliggende ved inngangen til byen, nå blitt tent og høytidelig overlevert til byens borgere og til offentlig beskuelse i går kveld (12). Med en 120 meters høyde og en over 6 stor meter tilsvarerende stjerne installert på toppen av treet. Stjernen som i år er i hvit farge, gir dermed en total høyde på 126 meter.

Det er om lag 500 tusen LED lamper og bling, ansvarlig for en effekt av blinklys, i grønt, hvitt og rødt. I år treet vil ha åtte stadier av forskjellige animasjonssekvenser som spenner fra hver eneste LED i drift, til sekvensvis drift etter dataprogram som gir en illusjon om stadig bevegelser i lyspunktene.

Det er flere mindre juletrær i drift i Natal, men ingen er så spektakulært som dette store høye treet som sees fra store deler av byen Natal. Endel øvrig juledekorasjoner er i ferd med å også bli montert langs store gater og avenyer, samt diverse torg i byen.

Fyrverkeri

Andre sekretær for SEMOPI, Tereza Cristina Vieira opplyser at de tradisjonelle fyrverkeri ved Ponta Negra kan ikke skje i år pga av rådhusets dårlig økonomi. Også andre juleshow som en framførelse av «Nøtteknekkeren» er blitt innstillt i år pga en elendig økonomi.