Arkiv

Alpargatas stenger dørene i Natal.

Alpargatas lukker dørene i Natal.

 

Det Sao Paulo baserte Alpargatas S.A. stenger dørene for godt i Natal. Firmaet ligger i bydelen Neopolis og avsluttet sin siste virkedag i hovedstaden igår. Selskapet har over 1.000 ansatte, men de siste årene, har fremmet en reduksjon i produksjonsmengden og følgelig derfor redusert arbeidsstokken. I Neopolis hadde enheten 90 ansatte som ble varslet i følge arbeidsloven, om at denne skal nedlegges. Andre  Meggashop butikker, i Brasil som hører til gruppen, er fortsatt i aktivitet.

Junior Santos opplyser at ved ved fabrikken for joggesko i Neopolis: hadde som sagt 90 ansatte som for øyeblikket var permiterte på ubestemt tid.

I en uttalelse sier selskapet at grunnen til å avslutte aktiviteter i hovedstaden er optimalisering av produksjonsprosessen totalt i Brasil. Enheten var i drift helt siden tidlig på 70 tallet.  «Alpargatas tydeliggjør nå at en av sine største utfordringene for tiden, er en optimalisering av sine produksjonsprosesser til å kunne representere en stor konkurransedyktig fordel i markedet,» sier notatet.

Selskapet sa også at aktiviteten i Natal,  vil bli overført til Paraiba. «Man fortsetter prosessen med avslutting av produksjon i Natal og den nyeste aktiviteten overføres til fabrikken av Santa Rita-PB, der man søker økt produksjon og logistikk effektivitetsgevinster».

I henhold til sekretær av unionen av arbeidere i skotøyindustrien i RN (Sinticalçados/RN), Marcondes Marino, en advokat og en representant for den menneskelige ressursen innen avdelingen ved fabrikken fortalte om hva skjedd. Magdy rapportert som ble etablert noen regler for oppsigelsen av tjenestemenn. «De har angitt at de vil betale hele måneden av desember, men avslutte alle aktiviteter før slutten av måneden. I tillegg var det bonusutbetaling for lengden på tjenesten og fordelen av helseplanen for å virke i ytterligere tre måneder, » ble det medelt til media.

Alpargatas rapporterer at fagfolk som arbeider i Natal vil ha muligheten til å bli overført til andre enheter i selskapet. «De som ikke har interesse av dette tilbudet, vil motta full støtte fra selskapet og vil fortsatt få veiledning og hjelp av eksperter innen arbeidsmarkedet,» sier notatet.

I tillegg til anlegget i Natal har Alpargatas to andre fabrikk enheter i staten. En i San Antonio og en annen i Nova Cruz , i tillegg til to lagre hos Meggashop i Natal.  «Alpargatas gjentar at de vil  holde plantene dine i San Antonio og Nova Cruz og ved de to lager-butikkene Meggashop i Natal, totalt ca 700 ansatte i Rio Grande do Norte», sier  rapporten.

Joggesko

Skoenes bransjeleder i Latin-Amerika, Alpargatas eier Hawaii merker, Dupé, Topper, Queen, Mizuno, Timberland, i alt syv merkevarer og og Meggashops. Med en netto omsetning på R $ 2,6 milliarder i 2011, så har Alpargatas har fabrikker i Brasil og Argentina, pluss 448 butikker over hele verden og eksporterer til 86 land.

Synd for dem som mister jobben sin i hovedstaden, da arbeidsmarkedet er helt bunn-skrapet for tiden.