Arkiv

Arena Castelão i Fortaleza er den første stadion som er ferdig og klar for Confederation Cup.

 Castelão i Fortaleza er den første stadion for å være klar for VM-2014 i Brasil.

På søndag, åpnes den første fasen av Confederations Cup i 2013, og World Cup 2014, for nå innvies : Arena Castelão i Fortaleza.  Åpningen er planlagt til kl. 17:00 og man merker seg tilstedeværelse av President Dilma Rousseff og guvernøren i staten Ceara, Cid Gomes, pluss visesangeren cearenseren Raimundos Fagner. Arbeidet er frukten av den første offentlige private samarbeid (OPS) signert av regjeringen Ceará. Vinneren av denne offentlige konkurransen for Arena Castelão, er selskapet  Grupo Galvão, som i tillegg til å utføre arbeidene ved cearensernes Stadium, også vil fungere som en driver av multipurpose komplekset i åtte år. Den totale investeringen for bygging og drift er på R 518 millioner reals fra BNDES-banken ved staten og regjeringen.

I henhold til kontrakten, vil fristen for levering av arbeidet være i måneden av April 2013. Men ifølge presidenten i Arena, Silvio Andrade, så klarte PPP å fremskynde den byråkratisk prosessen som er involvert i virksomheten. «Vi har implementert en fet og effektiv engineering og planlegging sammen med staten og regjeringen gjorde en innsats på det mest levedyktige og kostnadseffektive alternativet til denne arbeidet,» sier Andrade.

Andrade legger til at PPP gir mer fleksibilitet i forhold til en tradisjonell kontraherende modus. «Vi var dugelig til å oppta i Arenaens alle tekniske løsninger møte kvalitetsstandarder som var nødvendige og krevet av FIFA,» rapporterer han.

Arenanen får en kapasitet på 64.000 tilskuere, 1.900 parkeringsplasser og totalarealet er på 188.000 kvadratmeter.

Fortaleza ble annonsert som en av seks stedene for FIFA Confederations Cup 2013, ved siden av Brasilia, Rio de Janeiro, Belo Horizonte, Recife og Salvador.  Allerede nå har den nye  Arenae bekreftet ni kamper i 2013.  I 2014 diskuterer man nå 6 kamper, hvor tre kamper vil være viktige hovedkamper, med deltakelse av det brasilianske landslaget. Allerede i Confederations Cup-2013, vil man få tre kamper av de seedede lagene – innkludert Brasil – og en semifale.

Mineirão.

Guvernør Antonio Anastasia deltar på neste fredag, kl. 15:00 (pm (RN), i seremonien for fullføring av arbeidet på Guvernør Magalhães Pinto stadion, Mineirão. Etter to og et halvt år med å reformere/bygge om stadion til å stå klar akkurat på datoen som den var lovet ferdig.