Arkiv

Syd-kysten forbereder høysesongen.

 Syd-Kysten forbereder høysesongen.

 

Med ankomsten av ferie og sommer, så øker aktiviteten langs Syd-kysten. På mange strender, kommer det til en  tredobling av mengden med mennesker i de  «lokale» i månedene desember og januar. Og med denne boomen i befolkningen, er ofte de offentlige tjenestene som tilbys av regjeringen, for eksempel helse, vannforsyning og sikkerhet, meget ønsket. Kommunene og staten/regjeringen begynner nå å definere strategier for å unngå ulemper for de ferierende.

João Maria Alves , melder at aktivitetene på strendene  fortsatt er rolig, men at myndighetene allerede har satt igang visse forholdsregler.

Aktiviteten er fortsatt stille på strendene i Buzios, Pirangi, albue Barreta og Tabatinga, hvor de fleste sommer-hus er fremdeles lukket og stengt med lemmer foran vinduene.  Avisen Tribuna do Norte tok en tur langs syd-kysten for å sjekke forholdene og for å se om myndighetenes forholdsregler fungerte som de skulle.

Tilgjengelighet

Tilgang til strendene på sørkysten er i god stand. Småveiene er stort sett skiltet og asfaltert og til forskjell fra gatene i Natal, er det nesten ikke funnet hull i veidekket som gir tilgang til strendene.

En av de få problemene som ble oppdaget av rapporterings-teamet til TN,var endel sanddyner på/langs veibanen. Situasjonen er enda mer komplisert på Camurupim-stranden.

Når det gjelder turister så oppdaget man ikke noen store problemer. På alle strender vil du finne skilting som angir parkering og med retningslinjer for hastigheter langs stranden og advarsler om badegjester i fri utfoldelse..

Søppelrydding

Med økningen i befolkningen langs strendene, så øker også mengden avfall som blir produsert. Dette er en av de største/alvorligste klagene fra de innfødte allerede tidlig på denne tiden av året. Flere strekninger av strendene er strødd med søppel og dritt utover i gatene.

Jean Marie Alves  sier at man ser mye søppel som ligger spredt ut over ulike punkter, men at dette er et problem til å løses og at man vil intensivere oppsamlingen av søppel i takt med at menneskemengden øker i området.

På gaten, er det ofte flere fulle søppelsekker spredt rundt omkring og ifølge innbyggerene gjøres innsamlingen av søppel ikke regelmessig.

Sekretær for den urbane rengjøringen i Parnamirim, Xavier Leon, rapporterte at på tirsdag (18) starter operasjonen  » sommer.  «Under hele denne perioden av sommeren og før og etter Carnival vil ha 40 søppelmenn til å gjøre daglige innsamlinger av søppel,» sa sekretæren.

Ifølge ham, vil Municipal regjeringen jobbe med en veiledning til de ferierende, for å unngå å kaste søppel på gata, i tillegg til å guide på tidspunkter for aktiv søppelinnsamling.

Helse

I løpet av månedene desember og januar mottar Marine Márcio sykehuset (på stranden i Pirangi) mange tilfeller av praktisk talt alle typer, kommende fra strendene langs sørkysten. Ifølge helse sekretær er antallet skadde på rundt 12.000 totalt i disse månedene.

«For å møte denne etterspørselen vi vil doble den medisinske ekspertisen fra dag 20 i desember i denne måneden og sørge for en stor  evne til å gi medisinsk hjelp på dette sykehuset. Det vil være to leger på vakt daglig. Med hensyn til andre fagfolk så er skadelistens omfang bestemmende over styringen for sykehusets behov, «sa helse sekretær Marcio Cæsar.

 Márcio Marine sykehuset møter alle haster og nødstilfelle tilfeller. De alvorligste tilfellene blir likevel henvisest il andre sykehus-enheter i nærområdet.

Vannforsyning

Hvert år er det samme klagen: En mangel på vann langs strendene på sørkysten. Ifølge Caern skjer dette årlige problemet på grunn av et kraftig økt vannforbruk.

«Hva som skjer er dessverre en kraftig overdrivelse i forbruket av vann i denne perioden. Vann-og sandbehandling (filtrering) er begrenset og vi kan dessverre kke øke denne produksjonen. Befolkningen må prøve å begrense sitt forbruk av vann og til å inneholde vann-utskeielser som å vaske bilene hver dag?, sa»lederen av South Coast regional Caern, João Alberto Dantas.

Ifølge ham har man gitt Caern mye nytt utstyr og et eget team med  plikt til å handle når det gjelder tekniske vann-problemer. Om sommeren, er flere av brønnene som vanligvis fungerer greit frem til 18:o0 på dagen, vil ofte nå bare fungere frem til 12:00 am og dette skaper problemer for vannforsyningen.

Sikkerhet

Det militær politiet planlegger en økt drift sommeren 2013. Ifølge oberst Alaric er de første handlingene en viss styrking av politiarbeidet langs kysten og vil i løpet av helgen økes til å omfatte biler, motorsykler og kavaleri (hest) patruljering.

» Operasjon sommer» som skal starte neste uke, venter nå bare på startsignalet fra myndighetene, «sa obersten.

Alle typer av politi-sammarbeid vil bli styrket kraftig i sommersesongen og man skal etter beste evne sørge for sikkerheten til sommergjestene sier Claudio Augusto Ferreira Alves og man vil iår særlig holde et våkent øye med ulovlig kjøring langs strendene til sjenanse for badegejestene og sørge for at slik farlig kjøring blir kvalt i fødselen.

Badevakter

En av strendene som hadde det høyeste antallet forekomst av drukning rundt RN, er på Buzios-stranden. Derfor vil vi gi en spesiell oppmerksomhet til dette stedet. Noen advarsler er allerede satt opp på stranden, men i sommersesongen må man øyensynlig forsterke dette arbeidet.

» Under sommeren blir det hver dag badevakter spredt langs stranden. I tillegg vil man sette opp flagg med meldinger om farlige understrømmer ved bading på enkelte punkter. Disse forholdsreglene vil forhåpentligvis  forhindret mange ulykker, sa en av de lokalkjente i området.

Så – vær ekstra på vakt ved bading her og dette gjelder spesiellt badegjester med begrenset svømmekyndighet. NB!