Arkiv

Tørken sprer seg stadig i RN.

Tørke sprer seg videre ut over staten RN.

 

Året 2012 har ikke vært bra for bønder og gjetere fra Rio Grande do Norte. Etter en av de mest alvorlig tørkeperiodene de siste årene i staten,  så ser man at kornproduksjon faller. Storfe-flokker er blitt utryddet noen steder og vannforsyning i bygdesamfunn må bli strengt rasjonert. En av de tilgjengelige dataene viser at virkningen som tørken har brakt til RN: antall søknader registrert om å få føderalt subsidiert korn vokste mer enn fire ganger i forhold til fjor i 2012, ifølge data fra Conab/RN.

Magnus NascimentoFalta sier at vannmangelen rammer  spesielt husdyr i RN.

Etter forverring av problemet, har regjeringen, inkludert et sammarbeid med den føderale regjeringen, stater og kommuner, nå annonsert en rekke nye tiltak for å hjelpe folk til å håndtere tørken. Distribusjon av mat til kvegflokken, vannforsyning til bygdene, bygge nye underjordiske dammer og rør brønner, er blant andre initiativer. Dette var de viktigste prosjektene som er annonsert, men ifølge rapporter blant produsenter i staten, er hjelpen ikke effektiv nok.

Avisen Tribuna do Norte  besøkte flere kommuner i RN i mai i år, når man så at virkningen av tørken begynte å svekke bøndene. Artikkelserie «stier med tørke» viste hvordan lidelsene i staten utartet seg etter  to måneder med tørke. Syv måneder senere, kom rapporten tilbake for å besøke de samme områdene og man kunne ikke spore noen betydelige fremskritt.

Det er i tillegg en stor psykisk belastning for bøndene å se på at sine kjære dyr tørster/sulter ihjel rett foran øynene dine.