Arkiv

Rådhuset er i ferd med «å drite på draget»?

Pengene som skal gå til reparasjonen av strandpromenaden på Ponta Negra, står nå i fare for å bli returnert – ubrukt!

 

Hvis ikke rekonstruksjonsarbeidet av strandpromenaden på Ponta Negra ikke er initiert før 14 januar neste år, står byen i fare for å miste retten til bruk av disse føderale ressursene. Ved den føderale forordning 480/2012 har en nasjonal integrering fra departementet som øremerket R $ 4 millioner til prosjektet, hvorav 1 million R er fortsatt «frosset» i en konto av det kommunale Institutt for sosial beskyttelse (SEMDES) siden August.

Alex Régis opplyser at strandpromenaden fremdeles ser ut som et katastrofeområde helt siden 14.de juli 2012, da den ulykkelige hendelsen inntraff.

Under rettsmøtet, holdt i går morges, innkalt av det offentlige miljø departementet fra RN, så bekreftet ansvarlig for de kommunale offentlige arbeider og infrastruktur (SEMOPI), Tereza Cristina Pires, at ingen igangsetting eller arbeid vil bli gjort  i år i Ponta Negra. «Selv om det er 1 million reals som står i fare for å bli tilbakekallt, så er likevel ikke denne summen blitt integrert i byens budsjett,» sa han.

Siden 14 juli 2012 ligger strandpromenaden på Ponta Negra stranden fremdeles som en slagmark og ingenting seriøst er blitt gjort. Fristen for å starte opp prosjektet ble 14.de juli opplyst til å være 180 dager. Ifølge Cp, hos SEMDES, som har mottatt midlene, har ingen «bevilget disse pengene» til noe prosjekt?

Ifølge Teresa Cristina, bør budsjettet ha blitt åpnet i August i fjor, når den føderale ressursen ble overført til kommunen, en måned etter at erklæringen av tilstanden ved Ponta Negra strandpromenaden.

«Jeg snakket personlig med innehaver av SEMPLA, Selma Menezes og ba om registrering av pengene. Men dette er ikke blitt  gjort fordi det var anklager rettet mot domstolsbehandling knyttet til strandpromenaden pga en manglende kompetanse,» sa sekretæren videre. Med denne byråkratiske hindringen, så ble SEMOPI forhindret fra å bruke funksjonen som befridde midlene og muligheten til å  starte byggingen av den nye promenaden. Carlos Paiva,  sjef for  SEMDES, forklarte via telefon til avisen Tribuna do Norte at «pengene forblir stående i kraft på kontoen etter loven» og er «tilgjengelig for bruk så snart som hindringene er overvunnet.

På møtet i går, har det blitt funnet at, med nedleggelsen av regnskapsåret og budsjettet for kommunens nåværende ledelse, på den siste dagen på den 18 desember, med åpningen av den neste budsjettstyring, i 2013, vil det være mulig å utføre denne budsjett tildeling og starte bygge prosessen. Budsjettet må imidlertid åpnes før den 15 januar, hvis ikke så slutter perioden med det fastsatte  dekret av 14/01 dagen med en katastrofe. Hvis pengene ikke brukes til dette formålet, vil summen automatisk gå tilbake til den føderale kassen, så det viktigste nå er å ikke gå glipp av fristen, sa»Tereza Cristina.

Oppdatert idag ble et SEMOPI design som ble levert i går morges til MEP og videre til teknisk analyse til  Alexandre Duarte, til overgangsteamets ingeniør som var til stede under høringen og også ble presentert for et nytt forslag til kyst beskyttelse (engordamento), som kunnskap for aktors assistenter. Kostnaden for engordamento for Ponta Negra-stranden er ikke en del av de R $ 4,000,000 allerede overført av den føderale regjeringen.

MP kritiserer disorganiseringen som foregår i Natal.

«Rot». Det var definisjonen på den nåværende situasjonen, gitt av selskapet for miljøet i State Public departementet, Gilka da Mata, håper nå på en realisering over det ventende administrative arbeidet for å få igang arbeidene langs strandpromenaden på Ponta Negra. «Dette er en slett forvalting av tildelte midler fra ledelsen. Det er uakseptabelt å ha ressurser som tilbys og ikke gjøre bruk av dem i det hele tatt – en stor skam.

Etter at det fatale uhellet inntraff på Ponta Negra, har det fra Rådhusets side blitt utviste en særdeles slett kompetanse når det gjelder forvaltningen av tildelte føderale midler som er bevilget i Brasilia?

De unnsyldningen som Rådhuset har kommet med, vitner bare om manglende leder-egenskaper og useriøse bortforllaringer sier man i media nå.

Den føderale aktor sa han var meget overrasket med størrelsen på alvoret i saken, siden det eksponerer byen for muligheten til et totalt tap av retten til å bruke denne føderale ressursen i januar.

Natalensere derimot er ikke det spor overrasket over alt «rotet» som har vært utvist i denns saken – måned etter måned.

Vi gremmes.