Arkiv

BPChoque tar narlotika-gjeng.

BPChoque (opprørspoliti) slår ned på narkotika gjeng.

 

Som et svar på et angrep på militærpolitiets base i den østlige sonen i  Mãe Luiza, har opprørspolitiet gitt svar på tiltale og igangsatt en operasjon for å forstyrre narko-gjenger som opererer i nabolaget. Politiet stengte og omringet flere narkotikasmuglere inne i området i går morges og fire personer ble arrestert i en bolig, som ligger i et smug mellom gaten Camaragibe og gaten Rua Atalaia. På nettstedet sitt opplyser politiet at de ble mottat med skyting og skarpe skudd.

«Vi vet at skytingen mot politistasjonen var motivert av fengslinger som vi gjorde sist tirsdag i Mãe Luiza området. Vi tillater ikke noen form for væpnet reaksjon i lokalsamfunnene, derfor slår vi steinhardt tilbake mot bandittene sier politiet og fikk til slutt arrestert de som stod bak skytingen mot politistasjonen, sier Rodrigues Barreto, som er midlertidig kommandant for det første militærpolitiets bataljon.

I huset som ble  brukt som et gjemmested for bandittene, ble følgende arrestert Michael Davison Samadi, 19 år, Daniel Genório da Silva, 27 år gammel, og A.J.F, på 18 år. Sistnevnte har en klovn tatovering på ryggen, et symbol som er kjent i underverden som «COP killer» (politi-drapsmann). Utover dem, ble Pablo Roberto Ahern, på 22 år, som også var et medlem av gjengen, skadet da han forsøkte å rømme  og ble truffet av et rifle skudd i venstre ben.

«For hver handling som dette, er det en mot-reaksjon fra oss. Dristigheten til disse gjenger som angrep politistasjonen kunne ikke få gå ustraffet hen. Oppryddingen ble startet, ved hjelp av1ste BPM. En flyktning er fortsatt på frifot, nemlig  lederen for gjengen som er ansvarlig for tung narkotikasmugling i regionen og for et angrep mot Orla praiana de Natal, også kjent under kallenavnet «Mago». Ifølge fungerende sjef for den første BPM, vil andre nye operasjoner bli foretatt fremover mot den 31.ste desember.  i fellesskapet av den Østlige-sonen i Natal..

Hos banditter, ble det funnet flere uniformer fra sikkerhetsselskapene, en pistol 380 mm, tre ladere til denne typen våpen, i tillegg til 20 krystaller av kokain (crack), tre mobiltelefoner og $ 24.00 i kontanter, pluss en hasj-pipe.

Den tiltalte som tok skutt i benet, Pablo Roberto, ble sendt  til akutten på Clovis Sampson og løper nå en stor risiko for å måtte amputere benet. Han svarer nå i retten, for smugling av narkotika. Pablo Roberto, kom nylig kom fra Brasilia og lot som om han var en flyktning fra rettferdighet. Tre andre har blitt tatt med til fjerde Mãe Luiza politistasjonen og blir sendt videre til forvaring i en av byens fengsel.

Operasjonen begynte  ca kl. 04: 30 tidlig i går (20). Bataljonen kom til nabolaget etter at det ble rapportert forekomster av skudd med skytevåpen på offentlige veier og anonyme klager av beboere.

Gatene i nabolaget har vært mye gjennomsøkt av politiet, som  kjørte aksjon hele morgenen. I alt 13 polititjenestemenn var involvert i operasjonen og spredt igjennom gater og smug av i Mae  Luiza. Tre politibiler ga militær støtte til operasjonen. Ifølge PM, vil politiarbeidet fortsette med det aggressive opplegget i Mae Luiza i tiden fremover.

Gjengen solgte som regel narko i nærheten av Areia Preta området.

Huset som ble brukt som et gjemmested av gjengen, tilhørte et annet medlem av gruppen, identifisert som «Mago», tilsynelatende, lederen av gjengen. Ved ankomst til området som er rapportert inn av politiet,  fant politiet en dame som identifiserte seg som Mohammed, bestemor til en av ungdommene som ble arrestert, Daniel Genório da Silva, 27 år. I dette huset, ble det beslaglagt en 52-tommers plasma-TV med LED, håndvesker med ulike juveler og semi-jewels, som ringer og øredobber, syv klokker, tre mobiltelefoner, tre digitale kameraer, fem batterier og en radio walkie-talkier.

Politiet mistenkte at alle disse juvelene kan ha forbindelse med angrepet på smykke-avdelingen hos Hyper Bompreço på Avenida de Morais , på slutten av dagen den 5. November. Hun ble overført til den fjerde politiet politistasjon, i Mae Luiza for å bli forhørt.

Godt jobbet av politiet!