Arkiv

Det er sommertid og tid for grilling, julefeiring, party og strandliv.

Årstidene står liksom litt på hodet her i Natal når det gjelder typen av feiring. Mens vi hjemme setter juletiden i forbindelse med kulde og snø-føyke + mørketid. Så er det strandlivet, grillfester, soling på stranden og julefeiring på helt andre premisser enn hjemme i Norge. Her er det ferietid, skoleferie, fotballferie i divisjonene – til tross for at det er julefeiring ann mass.

Sommeren blir offisielt startet i dag kl. 09: 11, i Brasilia, og løfte om over-gjennomsnittlig temperaturer og mye ultrafiolett stråling, med negative effekter på menneskelig hud, er utbredt ekstremt for hele Nordøst-regionen. I perioden mellom kl. 12: 00 til 16:00 gir tidsplanen en prediksjon for at Rio Grande do Norte skal lide under høy UV-stråling til svært høy stråling, med nivåer langt over 8.

Myndighetene advarer nå derfor alle de ferierende om at det er særdeles viktig å bruke godt med solkrem nå i juleperioden, med tanke på at antallet av hudkreft øker også urovekkende fort også i Brasil, ikke bare i Norge.

I tillegg bør man ha i tankene faren for uttørring av kroppen og dette gjelder særlig for de minste barna. Gi godt med drikke og litt salt innimellom. (salte chips etc.) Dehydrering for barn kommer brått og uventet og kan i mange fall være en meget farlig utvikling frem mot enda farligere tilstander.