Arkiv

Avtalen om mobilitet VM-2014 er undertegnet.

 

Mobilitets avtalen er nå blitt signert.

Kontrakten med den føderale investeringsbanken Caixa Economica Federal er nå endelig blitt signert, noe som gjør arbeidene  for urban mobilitet under VM-2014 mulig. Avtalen som ble undertegnet i går, 21, av daværende ordfører på kontoret,  Ney Lopes Júnior.  Ressursene under denne avtalen gjelder R $ 338 millioner, inkluderer arbeidene til urbane veier og kompleksene som omgir Stadion Arena das Dunas. For som ordfører Ney Lopes Júnior sier; «en viktig konsolidering og signering for begynnelsen av å realisere arbeidene».

«Dette er et historisk øyeblikk for vår by,» sa ordfører Ney junior, «fordi dette er det siste trinnet for utgivelsen av ressurser for arbeidet med urban mobilitet i forbindelse med VM-2014». Han rapporterte at signaturen var av en definitiv i karakter og at avtalen «er allerede i ferd med å slippe ut fra boksen».

Superintendent av Caixa Economica, Roberto Sergio Linhares, hevder at dette er vissheten om at arbeidene med  mobilitet vil være effektive og vil bli satt i sving snart. «Signaturen ender formalisering av kontrakten, fordi dette nok hadde blitt undertegnet tidligere, men kommunen hadde ingen mulighet for en slik stor gjeld kapasitet til å anta disse kontraktene og trengte sikkerheten fra føderale myndigheter. Nå er denne prosessen ferdig, » uttalte han til media.

Minne

Tidligere denne måneden, vant byen Natal mer tid til å være i stand til å ta rollen som urban mobility arbeidet til VM-2014 krevet med R 338 millioner reals. Kommunen hadde, i Brasilia, kunnet overføre prosjekter som var under vekst, over til akselerasjon programmet (PAC) PAC Cup 2.

Med dette, fikk byen befridd seg for byråkratiske og finansielle quirks som binder strukturer til å være reist med fokus nesten utelukkende på sportsarrangement. På den annen side, sikrer evner og magre tider at Natal er uavhengige når det gjelder ugjennomførbare prosjekter. Caixa Economica Federal (CEF) – sponser all bankfinansiering i forbindelse med VM-2014 og man trengte derfor en opprydding på føderalt plan, før man kunne slippe til midlene til den urbane mobiliteten i Natal som vertskapsby for VM-2014.

Natal har nå fått rokert på handlingsplanene for arbeidene med fremtidige prosjekter som var under prosjektering og kunne nå derfor fokusere mot VM-2014, men skal likevel fullføre de andre prosjektene som ble skadelidene pga rokkeringen – det vil bare bli skøvet litt ut i tid.