Arkiv

Det rumler fremdeles under RN.

Grunnen under Pedra Preta (svart stein) rumler fremdeles og skjelver litt og gjør folk nervøse.

Seismologi laboratoriet på Federal University of Rio Grande do Norte (UFRN) registrerte en rekke små jordskjelv i kommunen Pedra Preta ca. 149 km fra Natal. Rystelsene ble følt mellom 09: 20 og 09: 37, i går, 21.desember og i følge UFRN var styrkegraden på fra 2.8 til 3.5. (Richter) Det største skjelvet som er registrert i dette området skjedde i 1986 og var på 5.3 i styrkegrad. Helt siden den gang har det ofte vært registrert endel mindre skjelv i området pga en seismisk aktivitet i området, men ingen kan si når denne aktiviteten vil ta slutt. Rystelsene er temmelig ufarlige og man forventer overhode ingen farlige større skjelv i dette området – selv ikke igår den 21.12.2012 etter maya-kalenderen. (;+))