Arkiv

Tiggere dominerer fortauene 24.desember.

Tiggere i store mengder lang  fortauene i Downtown Natal under lille- julaften.

Tradisjonen tro så så man for det meste hele familier i områdene; Padre João Maria, i São Gonçalo do Amarante, langs fortauene da rua João Pessoa og langs avenida Deodoro da Fonseca,  i sentrum av byen. . Siden kl. 08:00 var de på stedet og ventet på donasjoner av mat, klær og leker. Man så eldre, ungdom, barn og babyer under ett år som delte på plassen.

«Vi kommer hit hvert år og vi forlot våre hjem tidlig i dag morges og reiser ikke hjem før i morgen, opplyser pensjonisten Frances das Chagas, 61 år. Vi har følge av to døtre og fire barnebarn. Den yngste av dem, Icarus Octavius, har bare syv måneder igjen å leve. Babyen sås liggende på gulvet, mens hans mor, en ung kvinne på 23 år gjorde klart til å amme ham. «Jeg må klare dette livet alene,» sa moren.

 

Rundt 10: 30, hadde gruppen allerede oppnådd en god mengde donasjoner. I tillegg til leker og klær bruker noen folk langs fortauene å tilby supper. Bilene blinker med hovedlysene og senker hastigheten, det er et signal på at de vil gi donasjoner, sier Maria do Rosário, 61 år.

DefFleste får litt hjelp fra den føderale regjeringen. «Vi får bolsa Familia, men dette er svært lite. De fremmøtte sier at det nå er 10 år, alltid på dagen den 24 desember, ,an kommer til fortauskanten langs gaten João Pessoa. «Og jeg har et ønske til myndighetene sier en mann;. Neste år, bør byen sette opp for oss et Kjemisk toalett i gaten. Barna vil trenge et slikt og dette er måten å gjøre det på, la han til.

Denne 10 år gamle tradisjonen er et lysglimt for de fattige rett føre jul – for brassenes julaften er 25.desemberog ikke 24.desember som hos oss.