Arkiv

Søppel-jul som vanlig.

Bil-Kjøring på strendene og opphopning av masse søppe, kjennetegner som vanlig strendene i Natal.

 

Natalensere benyttet jule-dagen (aften) til en tur på stranden i det fine været.  Ponta Negra, Praia do Meio, Redinha, Areia Preta,  annonserte alle om  overfylte strendene og med et yrende liv.Til tross for uregelmessighetene i søppel innsamlingen og trusselen om en streik i bransjen, så så nabolagene sånn nogenlunde prentable ut, til tross for endel søppel rundt forbi. Dette med søppel har nesten blitt synonymt med Natal dessverre og jo mere man forsøker å rydde opp – jo verre blir det. Kommunen må snart forstå at man kan ikke holde en ren og pen by, uten at man setter mere resurser til dette. Byen rydder seg ikke selv og det er noe alle vet så alt for godt? Ellers så rapporteres det om et elendig salg av souvenirer, is brus, øl og selv de som selger kokosnøtter rister på hodet og sier at snart er det ikke en turist tilbake som stopper for å kjøpe kokosnøtter av dem – hva er det som skjer med hovedstaden sin, spør de oppgitt?

Flere av de som selger i strandområdet sier at man rett og slett skremmer vekk de få turistene som er igjen, pga alt søppelet som ligger spredt utover alt.

Imidlertid kan situasjonen forverres ytterligere, da all søppel inn-samling i Natal kan bli helt suspendert fra i dag. (streik) Opplysningen kommer fra Urbana, som tilskriver problemet til en mangel (som vanlig) på ressurser til å betale for entreprenører som utfører denne søppel-samlings tjenester i hovedstaden i RN. Alt i alt så skylder kommunen dem nå rundt regnet 60 milloner reals til de forskjellige selskapene, så det er kanskje ikke så rart at de går til streik?