Arkiv

Rom-julsalget har startet i Natal.

Handelsstanden starter et for årstiden kjent rom-julsalg . (sommer-salg)
Sesongen for sommer-salget i Natal er offisielt åpnet i Rio Grande do Norte og i landet for øvrig.. I et forsøk på å nulle ut lagerbeholdningen innen utgangen av året, har flere kjøpesentre og butikker begynt å kraftig sette ned prisene. I sentrum av Natal, opererer de fleste butikker nå med ‘boot out’ og for det meste, ligger rabattene på 50%. På Internett, kan rabatter bli enda større.

Kampanjer som dette, består av en rekke strategier som er vedtatt av forhandlere for å opprettholde høyt salg og lukke året med en positiv balanse. Affan Jr, President i Association of leietakere på Midway Mall, er enig at kundene bør holde et skarpt øye med prisene i disse dager – men også med beholdningen i lommeboka, slik at man ikke overskrider smertegrensen pga impuls-kjøp uten mål og mening.

I en hjem-butikk kan du finne f.eks. datamaskiner, TVer og mobiltelefoner for opp til halve prisen. Rabatter varierer omtrent mellom 8% og 50%, litt avhengig av produkt-gruppen. Tilbudene vil likevel, ifølge leverandører, bli enda mer fristende i den første uken av januar, når handels-nettverket reduserer med opptil 70% prisen på hvitevarer og elektronikk. Hver år står forbrukere linjet opp i kø og vente på at butikken skal å åpne.

Det er ikke bare prisen som vekker oppmerksomheten til kundene, butikk-ledere har også oppmerksomheten rettet mot gode avbetalingsvilkår. I en klesbutikk, kan kunden betale kjøp av så mye som sju ganger det normale og betale først om bare 70 dager.

Enkelte iakttakere som konsulenter og analysatorer som driver med markedsanalyse, er med god grunn skeptiske til slike super-gode avbetalingsvilkår, for det viser seg at kundene langt overskrider sin egen realistisk grense for hva den personlige økonomien tåler? Man mister ganske enkelt fokus på sin økonomiske stilling i hverdagen og kjøper uten mål og mening – bare for at «det er så billig».

Men, har man virkelig behov for ting og tang – så er det uten tvil lurt å handle på salget, men man må bare ikke miste oversikten, eller blir den sure svien i etterkant ekstra ille når kreditorene kommer for å be om sine penger.