Arkiv

Årsavsluttning for regnskapet til den nye Dunas Arena.

Regjeringen fremviser balanse for Stadion Arena das Dunas.

 

Guvernør i Rio Grande do Norte, Rosalba Ciarlini, spanderte frokost på RN/media på selve byggeplassen til Arena das Dunas, der det ble presentert en god balanse for 2012 aktiviteter av byggingen av stadion som skal være vert for kamper under VM-2014 i regi av FIFA her oppe i Nord-Øst Brasil i Natal. I den anledning, som ble fulgt nøye av den spesielle sekretær for saker knyttet til 2014-VM,  Demetrius Torres, ble direktør for Arena-das Dunas, Charles Macarthur og lokale myndigheter, mottok som forventet, bekreftelsen av nyheten som avisen Tribuna do Norte presenterte fredag 21 des.  om at  50% av arbeidet på stadion var fullført og i tillegg opplyste man at selve grov strukturen er fullført, inkludert badene/toalettene.

Guvernør Rosalba Ciarlini fremhevet den systematiske oppfølging av Secopa-RN gjør på byggeplassen Stadion Arena das Dunas og utlevering av denne informasjonen til oppmerksomheten som preger media og pressen. «Det er åpenbart at vi går fremover med arbeidet i Natal og du kan være sikker på at FIFA World Cup 2014 i Brasil vil i Natal skje på den vakreste arenaen sammenlignet med alle vertskapsbyene og  være den arenaen som en hel verden vil falle for. Ciarlini som opplyste at de fulgte med i oppfyllelsen av tidsplanen for arbeid for byggefirmaet OAS.

Foreløpig så skjer arbeidet på selve arenaen med en ferdigstillelse av bunn-ringen og man har også nå  begynt å montere den øvre tribunen, som startet fire måneder tidligere enn tidsplanen. På begynnelsen av måneden hadde man også fullført produksjon av de mer enn 800 pilarer som danner selve fundamentet til stadion. «Vi avsluttet året 2012 med en stor seier, å nå målet med 50%  utførelse av arbeidene til Arena das Dunas. Selv om vi hadde våre tvil om suksessen til arbeidet på enkelte tidspunkt, så ser vi nå at alt går etter planene, noe som også blir bekreftet av inspektører fra FIFA.

 

Mer enn 1.600 arbeidere arbeider 12 timer hver en dag i byggingen av Arena das Dunas. Denne stadion i hovedstaden i RN, skal være bygget for å være en multi-purpose utstyrt arena, noe som betyr at dette vil bli selve «stor-stua» til Natal, med muligheter til å arrangere en hel rekke forskjellige evenementer  og med en kapasitet på 42 tusen tilskuere under World Cup 2014.  Prosjekt-levering er varslet til desember 2013.

 

Fire kamper i FIFA World Cup 2014 Brasil er planlagt på Arena das Dunas. Dag 13 juni (dag St. Anthony), 16 juni, 19 juni og 24 juni (St. John) i 2014.

Så det er bare å begynne å glede seg.