Arkiv

Ikke glem FIART !

FIART representerer tusen håndverkere i 385 boder.

 

En av de viktigste hendelsene på turist-kalenderen til  Rio Grande do Norte, er nok den internasjonale crafts fair (håndtverks messen) FIART, som nå går inn i sin 18de årgang og varer i tidsrommet 18 januar til 27 januar, 2013 og vil bringe sammen rundt 1000 håndverkere, fordelt på over 385 boder.

Messen finner sted på dunes av Natal Convention Center, og igjen vil ha markedsføring av håndtverk og craft produkter fra Rio Grande do Norte og nesten alle regioner i Brasil, men er også preget av internasjonal deltakelse. Blant deltakerlandene er, særlig Indonesia, Senegal, Filippinene, India, Ecuador, Pakistan, Palestina, Marokko, de forente arabiske emirater, Italia, Peru, Argentina, Bolivia og Tyrkia. Indiske håndtverk vil også være til stede.

Gastronomi (mat) seminarer, utstillinger, konkurranser og varierte kulturprogrammer utgjør også en del av hendelsen, som vil ha som tema; «talent og følsomhet for å forme fremtiden.»

Skaperen og arrangør av FIART, Neiwaldo Ghani, direktør av Event Space, påpeker at messen vil ha parallelle attraksjoner, slik som håndverk-salongen Potiguar, Salon des Masters, Festival av folkedanser og håndverk Showcase Award.

Messen trekker veldig mange brasser, som vet fra tidligere at her er det mye rart å finne/kjøpe, som ikke er å få tak i andre steder og særlig turister som er på jakt etter ekte fint håndtverk souvenir – eller dussinvare fra China/Taiwan, kan ha gode muligheter til å finne sitt «kupp» her. Prisene er behagelig lave, for det store publikummet i hovedstaden i RN er ikke rike på noen som helst måte og derfor legges prisnivået der etter. NB! Pruting er ikke akseptert før på de siste to dagene, men da kan du til gjengjeld prute til krampa tar deg.

Inngangsbilletten er på bare noen få reals og messen ligger geografisk oppe i dunasen på venstre side, like etter at du har svingt inn på Via Costeira fra Ponta Negra siden. Det er servering på plassen foran scenen for opptreden til en billig penge og selve lokalene har fått ny air-condition.

Glem nå ikke messen i år igjen – kom å bli med på moroa og finn deg et ekte souvenir – eller et bling-bling souvenir fra China?

NB! Ikke ta for mange gratis smaksprøver av rum-merker som tilbydes, for dette er ingen slalom-messe!

Vel møtt til et ekte yrende brasiliansk folkeliv!