Arkiv

Sivilforsvaret vil mere strandpromenaden på Ponta Negra ekstra godt nyttårsaften.

Sivilforsvaret merker opp strandpromenaden på Ponta Negra, for å unngå skader på nyttårsaften.

 

Sivilforsvaret vil bruke flagg og skille av visse strekninger av stranden langs Ponta Negra promenaden i Natal på nyttårsaften. Alle kraterene og fellene som skyldes manglende murer, trapper etc. som kan resultere i ulykker pga av fallskader, skal oppmerkes. Arbeidet vil bli gjort på mandag (31), hovedsakelig fordi denne strand-kanten vil motta hundrevis av mennesker i anledning det offisielle programmet på Nyttårsaften.

Sekretær for sosialt forsvar og sivilforsvars-koordinator i Natal, Carlos Paiva, advarer mot overhengende farer for ulykker i området på Ponta Negra-stranden på grunn av situasjonen på strandpromenaden, som for seks måneder siden har blitt ødelagt av tidevannet. Tegn og skilting var allerede blitt satt opp, men har senere blitt ødelagt og stjålet av pøbler og vandaler.

Ponta Negra-stranden er en av de viktigste reisemålene for natalensere og besøkende turister, tiltrukket av et kulturelt program og (fyrverkeri?) langs området når det nye året gjør sin entrè.

Ferdigstillelse for festligheter på Ponta Negra stranden krever ifølge departementet, offentlige sikkerhetstiltak for å sikre at strandens besøkere ikke utsettes for risiko som innebærer ulykker i området pga den store skaden på strandpromenaden og at sikkerhetstiltakene må fremføres helt til promenaden er reparert og tilbakestillt til normal forfatning.

Avhengig av den økonomiske situasjonen i kommunen og hovedstaden Natal, så har man allerede proklamert en viss avholdelse sammenlignet med foregående år, men forrige uke kunngjorde byrådet at det vil bære kostnadene ved kulturelt program og et lite fyrverkeri på nyttårsaften. Med dette for øye så dukket på nytt behovet opp for en ekstra avskjerming og merking langs promenaden opp som et ekstra sikkerhetstiltak langs med hele promenaden.

Sikkerhetstiltak for området ble også diskutert på grunnlag av fyrverkeriet, som i år vil ha en struktur installert på selve stranden og ikke til sjøs (lekter) som tidligere skjedd om årene. En spesiell trafikk-løsning blir også implementert på nyttårsaften i hele området, pga den store sammenstimlingen av mennesker og biler.

Oberst Matar, brannmann og ansvarlig for tekniske fagpersonell, sier at alle krav til å oppfylle sikkerhetsstandarder har allerede blitt gjort av selskapet og arrangører. Han påpeker at det som skal installeres på stranden som er nærmest til publikum, vil ha et behov for en siste planlegging og sikkerhetstiltak. «Vi har gjort klart for et behov for å bruke militærpolitiet som en isolasjon mellom fyrverkeri-innstallasjonen og publikum.

Så da kan vi bare ønske velkommen til Ponta Negra og der ønske året 2013 velkommen på kvelden 31.12.2012.