Arkiv

Sol og bronsefarge.

Hovedstaden i RN har i mange herrens år blitt kalt for «Solbyen» og dette med rette. Man skal lete lenge etter en by som kan skilte med slike milelange strender og et så stabilt og flott vær som Natal.

Det man likevel skal ha i bakhodet når man dumper ned her i området; er at solen er usedvanlig sterk her nede ved ekvator, så det gjelder å ta endel forholdsregler. Vi har sett stygge solforbrenninger som ender med legebesøk og morfinsprøyter for å døyve de verste smertene. Dette skjer fordi at man dagen etter ankomsten slenger seg ned på stranden og lar solen bokstavelig talt «steke sin kropp». Det er ikke noe lurt – man må gi kroppen/huden en sjanse til å aklimatisere seg og å bygge opp en beskyttende brunfarge i huden. Man må ganske enkelt bruke høy solfaktor i starten og om du likevel skulle bli brent, så er det lurt å la huden få vile en dag eller to og heller holde seg i skyggen nede på stranden, for man blir faktisk brun der også, men på en sunnere måte.

Husk å drikke nok og få i deg litt salt innimellom, salte chips f.eks. Barn trenger ekstra oppmerksomhet under tropesol fordi at de er «små mennesker» som derfor inneholder mye mindre vann enn oss voksne og behøver en jevn tilførsel av væske under slike varme forhold og selvfølgelig litt salt til dem også. (chips etc.) Solfaktor 50 burde være en selvfølge for å unngå brennskader av huden til barn, de elsker jo å være ute i solen/vannet i timesvis.

Ha en fin og trygg sol-ferie alle sammen.