Arkiv

Hvor går Natal etter VM-2014?

Ledere ser forskjellig på arven etter World Cup i 2014.

 

Mye er sagt om arven etter at World Cup 2014 forlater Natal. Mobiliteten fungerer mye bedre, investeringer i helse, med byggingen av nye sykehus, den nye flyplassen i byen São Gonçalo Amarante gir løfter om vekst av hovedstaden i Rio Grande do Norte i de følgende årene etter verdens utvikling. Men, hva idrettsutøvere kan forvente eller hva de tror vil kunne skje for fotballen i staten RN med en begivenhet av denne størrelse i vår by?   Presidenten av den nordlige Rio Grande føderasjonen av fotball, Joseph Dennis, ser utsiktene som best mulig, siden investeringene vil være omfangsrik i de kommende månedene.

Alex Régis, viser til at byggingen av Stadion Arena das Dunas nå har nådd  50% av strukturen og vil bli åstedet for fire offisielle VM-kamper i 2014.

«Hva som vil skje er en faktisk økning for investeringer og markedsføring. Føderasjonen gjør allerede  noen arbeider som er rettet mot World Cup, og jeg er sikker på at vi vil ha en veldig stor avkastning. Byen Natal kommer til å bli solgt til hele verden og det vil helt sikkert få gode ting til å kunne skje, ikke bare for byen, men også for sporten. Et utsøkt tidspunktet for våre klubber til å oppnå gode sponsorer, siden de vil være her i Natal, «sa Dennis.

En tilsvarende innstilling har Presidenten for fotballklubben ABC, Rubens William Dana. Men ifølge ham, byen er godt forberedt på å være vert for den største sportsbegivenheten på planeten. «Vi må nok tilpasse seg i noen sektorer. Du må ha gode faglige kvalifikasjoner, slik at turister som komme til Natal, vil bli godt mottatt. Dette er det minste vi bør gjøre, «sa Rubens.

 

Sekretær for Secopa, ser tilbake på et positivt år 2012.

Arbeidene  på Arena-das Dunas fortsetter i raskt tempo, med tre skift arbeidere arbeider non-stop for å kunne levere stadion etter  planen, som er desember 2013. Ifølge statens sekretær av SECOPA, Demetrius Torres, så kan 2012 bli vurdertsom et positivt år for staten Rio Grande do Norte, siden alle konstruksjons planene ble satt ut i livet. Så mye at  Arena das Dunas har nådd hele 50% av bygget ferdig til nyttår og går inn i januar 2013 for full speed.

 

«Det viktigste det året, var at vi var aldri var helt ute av den opprinnelig planlagte tidsplanen. Avbrudd ved arbeiderne utgjorde riktignok  noen problemer, men til vår flaks så hadde det ikke regnet mye i Natal. Hvis vi hadde hatt en mere normal og sterkere vinter, så ville vi sannsynligvis ha hatt større problemer under streikene, sa  sekretæren for SECOPA.

For Demetrius Torres, er det et faktum at Natal ligger godt bak andre vertskaps-byer i forhold til fremdriften i byggingen for prosjektet Arena das Dunas, men vi kan selv forenkle prosessen fremover nå ved å selv kjøpe inn materialer. Dette gjør at vi sparer tid i arbeidspro og dermed kan holde en økt fremdrift i arbeidet vårt, sa han til media.

Det foregår for tiden en komplisert diskusjon på kammerset i Rådhuset, om hvordan man best mulig kan utnytte fordelene som kommer med VM-2014 og hvordan man etterpå kan holde farten oppe, etter at arrangementet er over og solskinnsbyen skal tilbake til et normalt liv på nytt!