Arkiv

Datoene som er bestemt av FIFA holder ikke under byggingen.

Datoer som er blitt avtalt med FIFA under byggingsfasen, er ikke blitt overholdt.

 

Mot slutten av 2012, så er det nå offisielt: ti av de 12 brasilianske stadionene for FIFA- VM 2014, holder ikke timeplanene som ble avtalt for den første arbeidsperioden gitt av FIFA. Stadion Arena das Dunas, Natal, er på siste plass av FIFA-rapporten, selv om staten, regjeringen og konsortiet presentere data i forrige uke som viser et 50% ferdig prosjekt.

Arena das Dunas, med sine 50 prosent av prosjektet, er fortsatt blant de aller tregeste byggeprosjektene til VM 2014.

Spesifikasjonene som ble avtalt for en hel verden var tydelig på at alle arenaer burde være klare til 31. desember i fjor. (2012)

Detaljer: dokumentet som ble produsert i 2008, kort tid etter at Brasil i 2007 blir valgt til verdens neste aktør for VM 2014. Landet har nå hatt fem år å velge vertskommunene og utføre arbeidet. Vanligvis tar det normalt for en ny stadion ca. 2 – 3 år på å få denne klar til bruk. Problemet er at brasilianerne var for trege til å starte bygging og ombygginger.

Det oppstod de første forsinkelser mellom byggherrens og Mineirão og for seremonier med tilstedeværelse av President Dilma Roussef i desember. Men ingen var fullt klare på at et fotball VM i Brasil : fortsatt mangler tester, opplæring av personalet eller modning av planene. Den første kampen i World Cup stadium burde ha vært i Fortaleza, den 27 januar.

Et scenario som hadde vært mye bedre, men når de andre arenaene for eksempel Natal lå så langt etter. For fjerde gang opplyser FIFA at bare 47% av arbeidene i Natal er ferdig, mens de selv påstår 50%  ved utgangen av 2012.

 

De andre stadionene som er falt utenfor Confederations Cup i 2013 er litt mer avansert. Arenaer i Manaus, Cuiabá, Curitiba, Porto Alegre og São Paulo har nå en fremgang i prosentverdi på mellom 50% og 60%, ifølge regjeringens dokumentet.

Prediksjon av de fleste av dem er en fullført stadion i desember 2013, som er nettopp den nye fristen gitt av FIFA for å få stadioner klare for spill i 2014 og blir  med i VM 2014. FIFA gjør det nå helt klart at de overhode ikke kommer til å gi flere utsatte konsesjoner og datoer-begrensningene i motsetning til hva som skjedde i Confederations Cup.

De andre fire stadione som er involvert i årets Confederation Cup konkurranse har nå svært knappe tidsfrister på seg til å kunne få være med –  Maracana og Mané Garrincha bør være klare senest  i April, noen av dem kanskje ikke før helt på slutten av måneden.

Nye anslag påstår en  fullføring for februar, men det er lite sannsynlig og de trenger nok mere tid enn som så?

Det kan virke som om trege brasser trenger at FIFA snart tar frem riset bak speilet?