Arkiv

Nyttårsfeiringen stod i voldens tegn.

Vold markerer nyttårs-festene i Natal.

 

I begynnelsen av det nye året var det mye spenning og arbeid for politiets sjokk bataljon. (militærpoliti), som måtte arbeide mye etter nyttår. F.eks. på nyttårsaften til å kontrollere et opprør i den midlertidig forvaring/fengsels anlegget av Parnamirim, i Rosa dos Ventos. Fangene var meget misnfornøyde med den nåværende ledelsen av enheten og holdt derfor andre innsatte som gisler inne  i fengselet. Situasjonen kom under kontroll først ved 03:00 tiden på morgenen og resulterte i ulike skader på strukturen av bygningen, hvor flere ble innlagt på sykehus og det ble slått hull i veggene og ødelagte klær, madrasser som er brannskadet.

Ca 20 menn av BP- sjokk enheten (opprørspoliti) gikk til slutt inn i enheten og stoppet galskapen. 6 innsatte ble dessuten etterhvert overført til State Prison, også i Parnamirim.

I  São Gonçalo gjøre Amarante, kom det militær politiet til en konfrontasjon med en gjeng mistenkte  som er ansvarlig for en serie av angrep på kvelden den 31. Handlingen fant sted på en øde vei ca. en halv time før nyttår på nyttårsaften og resulterte i døden for en av de kriminelle. Forfølgelsene fortsatte helt til Parque dos Coqueiros, (kokos Park), nord for hovedstaden.

Andre rapporter fra 11 bataljonen av PM, offiserene jaget en gjeng etter et tyveri av gjengen av en pickup lastebil Toyota Hilux i kommunen Taipu, 50 km langt fra Natal. Ifølge PM, hadde gjengen også ranet to andre kjøretøy og ranet bensinstasjon i kommunen Ceará-Mirim, i det metropolitiske området Natal. Veisperringer  ble satt opp i regionen, men bare en av de tre stjålne bilene, pickup lastebilen ble tatt. Eieren av pickup lastebilen ble truffet av et skudd i munnen, men det er ikke fare for livet hans.

Tilnærming til medlemmer av gjengen som hadde Toyota Hilux bilen etter en kollisjon, skjedde på et lager for madrasser. Etterhvert så arresterte man en mann identifisert som James Vellore. Et annet medlem av gjengen, bukket under for påførte skader forårsaket av bil-kollisjonen og døde momentant på stedet.

Balansen av dødsfall registrert i ITEP Natal, peker også på det høye nivået av vold som oppstod på den siste dagen i året 2012. Av de seks ofrene innlevert til obduksjon, ble fem drept som følge av skudd med skytevåpen, blant dem 3 mindreårige ungdommer  (to var tvillinger på 17 år) og alle var brassilianere.

Et syvende offer, på 15 år døde på sykehuset David Gurgel, på grunn av en bilulykke og i Monte Alegre ble en mann identifisert som Jose Adriano de Souza Medeiros, 27,  funnet død. Politiet sier dødsfallet virker mistenkelig og etteforsker saken videre.