Arkiv

Antall biler i RN økte med 9,6% i 2012.

RN bil-flåten vokste med 9.6% i 2012.

 

Fra 2005 til 2012, er flåten av biler i staten Rio Grande do Norte  vokst med ca 40%, denne veksten gjelder  i det innenlandske markedet. I 2005 hadde RN-staten 462,960 kjøretøy. I dag, er allerede 943 tusen i sirkulasjon. Fra 2011 til 2012, var veksten på hele 9,67%, ifølge Dmv statistikk sektor i Rio Grande do Norte. På samme tid så vokste også innsamlingen av offentlige EIENDOMSSKATT (kjøretøy). Ifølge data fra State Department av beskatning, RN la igjen i et fond av $ 150 millioner, i 2010, til $ 202 millioner i 2012.

Adriano Abreu utaler at bygatene taler sitt synlige språk, vanskeligheten for trafikken er meget godt synlig, noe som krever at regjeringer må implementere forbedringer i mobiliteten i hovedstadens , vanskeligheten av bevegelse/køer i rushtrafikken særlig,er nå så synlig at noe må gjøres og det snart.

Verdien av EIENDOMSSKATT varierer fra 1% til 4% på verdien av kjøretøyet og til tross for å være en slags skattepenger, blir 50% av beløpet som betales å være ment til kommunen der bilen var lisensiert. Skatten er beregnet å finansiere grunnleggende tjenester som befolkningen som: helse, utdanning, sikkerhet, transport og vei-forbedringer og vedlikehold. I praksis, men en oppegående borger i Brasil, vet at ikke dette blir investert tilbake, særlig med hensyn til kjøreforhold og trafikkproblemer?

Likevel, vekst og anslaget for det automotive-markedet fortsetter økningen med stor kraft, selv om man snakker lite om at dette blir  ledsaget av en økning i et dårlig trafikk-bilde og ulykker. Hvis man vil gjøre rede for store økninger i antall biler i staten RN, så må også regjeringen utføre kraftige forbedringer på den urbane mobiliteten i staten.

Løftene for Natal er oppmuntrende, men står overfor store utfordringer. Mellom alle arbeidene som er forventet utført her for den økte  mobiliteten, er det nødvendig med meget  komplekse urbane veiarbeid, f.eks. i nærheten av den nye Stadion Arena das Dunas, som har blitt finansiert med føderale midler og  ble undertegnet 21/12. Utfordringen er å sikre hensynet til ressurser og løse hindringer pga av eksproperingene av visse områder, som utøvende allerede utgjør en nedgang  på 70%.

I byens gater er vanskeligheten for trafikken nå blitt meget tydelige og synlig. Natal har nesten halve flåte av hele statens  totale bil-flåte på 943,040 biler, med nærmere 347 tusen biler og har likevel bare noen (1) ytterst få eksklusive kollektivfelt; Avenida Bernardo Vieira er den eneste.

En annen utfordring ville være omstruktureringen veiene og distribueringen av den metropolitanske transport-planen. Den nye administrasjonens forslag innebærer bygging av tunneler og viadukter; distribusjon av BRT, med eksklusivt spor for busser, i tillegg til binære (enveiskjørte) prosjektet (veier som Hermes da Fonseca og Prudente de Morais vil kunne bli enveiskjørte, i motsatt retning).

I 2012, var salg av biler kjempehøyt og traff også godt av de lette kommersielle kjøretøy (varebiler og minibusser), pluss lastebiler og busser var på et historisk nivå, i henhold til analysen som er offentliggjort i går av National Federation av Motor kjøretøy fordelingen (ACI).

I Rio Grande do Norte, er det endelige 2012 tall ennå ikke blitt helt avgjort, men markedet har kommet til at ved slutten av November hadde de kommersielle nådd 34,981 (mangler fremdeles varebiler) som hadde fått nye skilter.

Antallet er 16.38% større enn de som ble registrerte i de første 11 månedene i 2011. Summen av kjøretøy fikk sine skilter i perioden, vurderte også lastebiler, busser og motorsykler i staten som 66,269. Dette betyr at staten har i gjennomsnitt ny-registreringer på181.5 kjøretøy per dag.

Så de som venter på en lettere trafikk situasjon i Natal, må nok fremdeles i lang tid smøre seg inn med et dugelig lag av tålmodighet. (Gjerne av Heavy Duty typen!)