Arkiv

Natal en renere by?

Aksjonen for å gjøre Natal til en renere by er i full sving.

 

I syv dager har nå en arbeidsgruppe kjempet med å få ryddet opp i hovedstaden vår og omlag 4,638 tonn med søppel/skrot er blitt innsamlet og ble fjernet fra gatene, blomsterbed og gressplener og som beløper seg til et gjennomsnitt på 663 tonn pr. dag og dette volumet representerer 82% mer enn den normale inn samlingen, som også ble regulert av urbane kommunale krefter.

 

Francisco Ferreira og Francisco Assis da Silva er to av 584 renholdsarbeidere som er ansvarlig for arbeidet i de fire administrative regionene av Natal. Med 25 års tjeneste på baken i denne urbane tjenesten i Natal, så harde store kunnskaper når det gjelder forskjellige typer av innsamlet skrot og søppel fra de forskjellige deler av byen vår. Men når det kommer til papirkurven, så er oppfatning er det samme nye innstillingen på plass: «Natal skal aldri bli så skitnet ned igjen.» Nå går vi sammen med alle profesjonelle kolleger og prøver å møte fristen gitt av ordfører Carlos Eduardo, som fastsatte en 30 dagers frist for byen til å kunne  puste på nytt, fri for søppel og rusk.

Renholdsgjengen går løs på oppgaven med liv og lyst og den gir seg ikke før hele området er blåst for søppel og skrot – sier de til avisen TN.
I henhold til urbane bystrøk som en helhet, er det nå å få festet en ny oppmerksomhet til problemet. Privilegert handlestrøk, slik som i Alecrim og sentrum, buss kjørefelt, strender og noen andre kritiske punkter, for eksempel nabolag i øst-sone. I midten, for eksempel der hvor turister nå kan tenke/ønske seg et nytt scenario. Plastflasker, matrester og gamle kokosnøtter burde ikke lenger okkupere strandpromenader etc. sier João Maria Tavares, bosatt i strandsonen, sier hun alltid har hatt et håp om kunne nyte den vakre stranden fritt for søppel og skrot. «En dag jeg våknet ved daggry og så ut av vinduet, var det renholdsarbeidere på gaten/stranden. Det var en lettelse, «sa den fastboende.

 

I besøk som TN avisen holdt i går morges, hadde mengden søppel falt betraktelig. «Likevel er det befolkningen selv som må slutte å slenge søppel her. Det hjelper ikke at kommunen gjør sin del, de fastboende må også gjøre sin del, sier en pensjonist i området,  Ibrahim Canindé.

 

I denne forstand, bør den urbane befolkningen for alltid forlate den stygge uvanen med å selnge fra seg søppel og skrot på fortauene i byen vår og heller ikke på byggeplasser eller i ledige land. Ifølge selskapets overgangs team, ble innsamlingen  gjenopptatt i sin helhet, men befolkningen er fortsatt kritisk til tiltaket, men uten at de urbane selv hjelper til, så kan det snart falle tilbake til samme dritten som tidligere dessverre. Man bør kjenne seg ansvarlig for å kunne holde sitt eget distrikt rent og pent og sette inn litt ære i dette?

Rengjøring mannskap har faktisk oftejobbet på to SKIFT enkelte steder, også i løpet av natten. Francisco Silva, renholdsarbeider forklarer at det er ikke bare bare å måtte jobbe ute i den stekende solen om dagen, så nattarbeid er faktisk ganske populært, men vi gjør så godt vi bare kan til alle tider sier han til avisen.

Også endel nedslitt infrastruktur i Natal, vil få en sårt trengende opp pussing i forbindelse med ryddingen av søppel og vil etter planen settes iverk primo februar.

Skal vi ikke alle sammen strebe tter å få en pen og ren og trivelig by som vi kan vise frem til alle fotballturistene som vil komme til byen under VM-2014 – kanskje de liker seg så godt, at de faktisk ønsker å komme tilbake til oss på ferie ved en senere anledning også?

Tvi-tvi!