Arkiv

Staten RN forsøker nå å unngå et totalt kollaps i vannforsyningen i staten.

Regjeringen forsøker å unngå et totalt kollaps for vannforsyningen.
Representanter for Utenriksdepartementet av miljø og vannressurser (SEMARAH) og vann og kloakkanlegg Company of Rio Grande do Norte (CAERN) og Institute of water management (IGARN) annonserte ni tiltak for å unngå kollaps i vannforsyning i 142 kommuner i delstaten pga den ulykkelige effekten av tørken i RN. Blant tiltakene er en overdrevent forbruk-kontroll plan i byer der vannforbruk går utover det som er anbefalt av Verdens helseorganisasjon, reservoaret sin sluse/lukking som fordeler andre brukere med vann (ikke menneskelig forsyning) og optimalisering av det som fungerer (rørledninger, brønner og fontener).

Blant byene i en tilstand av ulykke er fire allerede med vannforsyning gjøres utelukkende ved hjelp av tankbiler. De er: Antonio Martins, Luís Gomes, Lagoa Nova og João Dias. Andre ni byer som er bekymret, fordi vannstanden i reservoarene er under 23%, er São Miguel, José da Penha, Pau Strykejern, Pylons, São João gjøre Sabugi, Currais Novos, Lucretia skal etter sigende, Olho d ‘ água Borges og løytnant Ananias er de i mest kritiske innen situasjonen, i henhold til staten vannressurser sekretær, Gilberto, Mahim.

 

For å forstå konsekvensene forårsaket av tørken, må nå staten regjeringen leverere planer om å lukke sluseport/kran for kilder som bruker vann for annen bruk enn i samfunnet direkte, også bore helt nye brønner i geologisk gjennomførbare områder og innkalling av andre institusjoner som den nasjonale vannressurser (ANA) og National avdelingen av arbeider mot tørke (DNOCS) kan bruke til  å ta beslutninger om vann-ekspropiering til den føderale statens reservoarer.

Tiltak for tilbakeholdenhet i bruken av forbruksvann ble diskutert ved lukkede dører i går morges, kl. 09:00. Myndighetene nektet foreløpig å klassifisere dem som en strategi for rasjonering, men tiltak vil resultere i besparelser på alt slags vann, både på den delen av befolkningen og som fra myndighetene. «Vi må tenke fremover. Vi håper regnet vil komme sanrt  i vår stat, men hvis det ikke skjer, vi må være forberedt på det verste, «sier Gilberto Rodriguez Vega.

Øvre region i vest ligger i den mest kritiske situasjonen. I noen områder er  nivået er under 20%, som er tilfellet av demningen i kommunen Olho d ‘ água Borges, som kollapset, og São Miguel, arbeider nå med bare 12% av sin kapasitet. Situasjonen er mer komplisert i Upper West, der områder strever  dag for dag med mindre enn 25% av deres lagringskapasitet.

Gilberto Rodriguez Vega forklarte at, fra nå av, vil hver uke Working Group gjøre som i går og strengt overvåke og evaluere handlingene, samt effektiviteten til hver enkelt deltaker.  «Tiltak vil bli overvåket på ukentlig basis og Working Group vil også endre premissene for kommuner som er hardest rammet. Tiltak kan bli kallt tilbake, avhengig av evalueringer som er blitt gjort, sa»Mubarak.

I henhold til strategier som er utarbeidet på møtet, overvåking gruppen som består av representanter for Caern, Semarh og Igarn starte innen de neste fjorten-dager, med mer forsiktig overvåking av reservoarene, tatt i betraktning i hver by, alternativene for forsyning som befolkningen kan ha/få tilgang. TankBiler og artesiske brønner er de mest brukte løsningene. Innen 20 dager, vil 54 nye brønner være i drift i ni byer. Hvis disse brønnene produsere som forventet, hver med minst 6 tusen liter vann pr.time, blir behovet for tankbiler mindre nødvendig.

Nedbørs-prognosen er foreløpig under normalt.

Forrige uke, avslørte selskapets meteorologi sektor landbruket forskning RNS (Emparn) at månedene januar til mars nedbør i halvtørre i nordøst-regionen i Brasil vil være mellom normal og under normal. Ifølge Weatherman Derek Bistrot, var ikke prediksjon totalt avgjørende og rammen kan bli mere gunstig enn dette. Prognosen for vinteren 2013 vil først bli fullført i en workshop og vil bli sluppet til media mot sluuten av måneden.

Fra April 2012 er har 142 kommunene RN  vært i en tilstand av ulykkelig tørke. Siden November i fjor, har hæren måtte trø hjelpende til med sine store tankbiler pga av tørken. Bøndene slakter ned buskapen sin og har ingen penger til å kjøpe ny buskap om regnet kommer tilbake. Avlingen kommer ikke i jorden som er så tørr som aske og all vanning av jordene har blitt stoppet og alt vann brukes nå kun til konsum for sivilbefolkningen i de tørre områdene.

Noen få bønder har likevel en liten skvett igjen på bunnen av dyp-brønnen sin, som de boret etter siste store tørkeperiode rundt år 2000 tallet – klok av skaden.

Vi får bare håpe at værgudene snart tar seg sammen og dynker på med vann over disse ulykkelige menneskene.

Tvi-tvi-tvi!