Arkiv

4G Internett er forsinket i Natal.

 

Forsinkelse rammer lovet 4 g-teknologi i hovedstaden.

Med bare 11 måneder tilbake før man forventer å komme on-stream 4G i Natal og i andre byer som skal arrangere  World Cup 2014, så lagger det med den fjerde generasjonen av (4 g) mobiltelefoni som en av de største utfordringer for installasjonen av nye mobilantenner i hovedstaden. Hovedstaden i RN må motta/innstallere 165 stk. slikt utstyr-sett frem til desember i år. Hvilket gir en et grovt gjennomsnitt på 1 antenne installert annenhver dag frem til da.

 Aldair Dantas opplyser at i Rio Grande do Norte har man 821 mobiltelefon antenner, hvorav 295 er i selve Natal. Med tillegg av nye antenner egnet for utskifting fra 3 g og til 4 g-teknologi, så vil byen etterhvert ha 460 stk. i hovedstaden.

Slik lovene fungerer skal alt være underlagt kommuner, med sine egne lover, som noen ganger begrenser konstruksjonen av antenne mastene. Natal er ikke annerledes og faktisk, er det enda mer vanskelig i enkelte byer. Ifølge administrerende direktør i National Union av telefonselskaper og mobilnettet mobil og personlig service (SindiTeleBrasil), Eduardo Levy, er nå behovet for å bedømme miljøpåvirkningene for hvert enkelt punkt, en av de viktigste hindringene til installasjon av nye antenner i byen.

Natal er en av de vanskeligste byene til å distribuere telekommunikasjon service. Dette kravet er (miljømessige konsekvensutredningen) ting som ikke oppstår i andre fylker, og er en av de største hindringene. I henhold til Natal så savner man muligheten til å være en pioner innen levering av 4 g-teknologi, uten at det oppstår spesielle vanskeligheter. I  Recife, Campos do Jordão, Paraty e Búzios, så er allerede tjenesten implementert.

 

Selv med de 460 antennene som blir i Natal etter oppgraderingen så vil ikke dekningen bli så god som man hadde håpet i utgangspunktet.
Klagen pga miljømessige konsekvensutredninger, plager virkelig selskapene. «Det gir ingen mening. Vi følger internasjonale standarder. Testet og godkjent i mange historiske byer, selv de som er erklært som «verdens arv», «klager David Levy. Til dette sieradministrerende direktør i SindiTeleBrasil Olinda, at Rio de Janeiro og Brasilia bør følges som et godt eksempel for andre byer. Her fikk lovgivning som forstyrrer ikke medhold i at man forstyrrer bevaring av arv og man fikk samtidig tillatelse til installasjon av tjenester.

Så da får vi bare holde tommelene og håpe at myndighetene tar til vettet og tillater at 4G blir utbygget som tiltenkt i hovedstaden vår – for hvorfor skal vi være noe dårligere enn de andre vertskapsbyene under VM-2014?