Arkiv

Roberto Freire utbyggingen blir en vanskelig nøtt for hovedstaden.

 

Roberto Freire utbyggingen fungerer komme ikke igang før om 60 dager?

To måneder – Dette er minimumsperioden som er fastsatt for starten av restrukturering av arbeidet med avenyen Engenheiro Roberto Freire. Ifølge statssekretær for infrastruktur, David Pinto, må en rekke tiltak fortsatt oppfylles og med en godkjenning av det tekniske budsjettet av Caixa Economica Federal (statens bank for utvikling)  sjefen blant dem. Det er fra denne prosessen at ediktet som kommer før åpningen av anbudsprosessen av arbeidet, kan publiseres.

«I dag vil vi videresender en komplementering av priser slik at banken kan fullføre undersøkelsen av budsjettet,» sa David Pinto. På samme tid, er det forventet at neste tirsdag så skjer utgivelsen av overføringen Matrix prosjektbudsjett av programmet for vekst akselerasjon (PAC) PAC innen mobilitet. Denne forsinkelsen til starten av arbeidet er avhengig av en rekke faktorer, forklarer David Pinto.

Overføring av tidligere miljømessige lisenser som er gitt av byen Natal, for eksempel skjedde senest bare på slutten av desember i fjor. Til tross for de fysiske intervensjonene på State Highwayen  ikke hadde startet, sa Katya Pinto  at arbeidet innebærer at en administrativ og byråkratisk del av arbeidet først må bli utført før arbeidet settes i full gang.

Det første trinnet blir  oppfattet og vil være tiltak som vil påvirke den daglige livet til befolkningen og vil være restrukturering av de kommunale veier som vil bistå i ytterligere avledning av biltrafikken på/av ingeniør Roberto Freire Avenue.  «Vi vil skilte, lage omkjøringer og installere trafikklys på flere strekninger» viser en detaljering fra David Pinto. Bare på denne måten kan man utestenge disse fra tekstutdragene.

Som planen for  dette ansvarsområde sier den 13 januar 2010, skal arbeidet for urban mobilitet blitt varselet for å starte i 2010 og mesteperten ville endes i desember i år, men nå kan noe av dette først bli utført i første halvdel av 2013. Endringene i budsjettets matrise for arbeidet med den nye Roberto Freire, blir hindret av en gjennomføringen pga den miljømessige konsekvensutredningen innen tidsfristen. Den første forventningen var at resultatet av undersøkelsen som startet i September 2012, ble fullført på 60 dager.

Så er kranglingen igang med et nytt vers og vi kan ikke håpe på annet enn at alle parter setter seg sammen og samarbeider og løser de urbane mobilitetsproblemene lenge før VM-2014 drar igang?