Arkiv

Myndighetene mottar plan for Ponta Negra til analyse.

 

Myndighetene har mottatt et forslag til analyse for Ponta Negra strandpromenaden.

 

Ordfører Carlos Eduardo Alves og sekretær for offentlige arbeider og infrastruktur, Rogério Mariz, reiser denne neste  mandag 21 jan. til  Brasilia, der hun vil ha et møte med Ministerfor nasjonal integrasjon Fernando Bezerra Coelho, som vil sørge for utgivelsen av over 3 millioner reals som skal investeres i reparasjonen av strandpromenaden på Ponta Negra. Byen har allerede fått R $ 1 million garantert for arbeidet. Allerede på ettermiddagenpåv onsdag (23), sa ordfører Carlos Eduardo at det vil være et møte hos advokaten for General of Justice, i Candelaria, der  byens teknikere og offentlige departementer, føderale og statlige, med det formål å starte prosjektet som vil få strandpromenaden tilbake til en full funksjon.

I går morges ble det presentert en foreløpig plan, presentert av teknikere fra Natal, «som er et viktig postkort for reklamen utad av Natal,» sa ordføreren, som samtidig ikke detaljert, men likevel bekreftet at sikkerhetstiltak vil bli styrket for hele området og utplassering av badevakter for å beskytte svømmere, turister og lokalbefolkningen under sitt opphold på  Ponta Negra-stranden.

Den kommunale sekretæren for offentlige arbeider og infrastruktur, Rogério Mariz, sa at myndighetene nå må også videresende det nye prosjektet for vurdering av lærere og forskere ved Universidade Federal  (UFRN) som har kompetanse i området rundt strandpromenaden hvor 530m ble totalt rasert av tidevannet i juni ifjor.»Så snart som mulig vil vi starte arbeidet og evalueringen slik at vi kan ansette og starte gjennomføring av arbeidet så hurtig som mulig,» sa han.

Ifølge TNS prosjektetes forslag av ekspert rapporten, så bekreftet han at i tillegg til urbanisering av stranden, med det menes gjenoppbygging av selve promenaden, kommer det ny belysning, drenering og rekkverk rundt strekningen som kollapset, er det de kaller «bolsacreto» 13 steder på stranden. Ifølge ham, er dette en kunnskapsom  har eksistert i 39 år i Brasil og har allerede blitt brukt med stort hell på strendene i Iracema i Fortaleza (CE), Cruz das Almas, i Aracaju (SE) og på stranden i Maceió (AL).

Systemet består i bruk av plastposer fylt med sement og betong, i en forskjøvet og standardisert sekvens som gir formateringen av en trapp. I tillegg til lett tilgjengelighet til stranden i forringet område, gir pute «trinnene» sinética energi (tidevanns slag), mens innskudds sanden holdes i ro på havbunnen i vann reflux. (returen)

«Det er en konstruktiv prosess som har flere positive punkter og  som selvfølgelig forårsaker en forsterkning av stranden og beskytter infrastrukturen og folk på selve stranden. Tomaz Pereira de Araújo i NETO forklarte at installasjonen av bolsacreto er ventet å koste ca R $ 3.2 millioner og R $ 800 tusen til selve strandpromenade reparasjonen.

Promotoren for miljøet, Gilka da Mata sa at teknikerne hadde  studert nøye en oppbygging av stranden og at han «tilsynelatende»  møter dyktige fagfolk på sine møter med myndighetene og fagfolk fra UFRN.».

Myndighetene sier at man har brukt alt for lang tid til nå på å få strandpromenaden reparert og vil nå forsøke å få til en akselrasjon i dette arbeidet, slik at promenaden igjen kan ønske befolkningen og turister velkommen til et behagelig opphold der.

I dag tilbyr byen R $ 800 tusen på sperret konto for sivil beskyttelse av kommunen og  som vil være øremerket kun til strandpromenaden og i tillegg kommer det til R $ 3.2 millioner som gjenstår å bli overført til byen for bskyttelse av selve strandsonene rundt hovedstaden.

Men igjen – som natalenserene pleier å si det; Vi skal tro på det – når vi kan ta på det!

Ingen dum innstilling det igrunnen – tatt i betraktning alt som har skjedd. (eller ikke skjedd?)