Arkiv

Det evindelige jordbærsyltetøyet!

Når fru admin lager seg jordbærsyltetøy, så er brassene der som bier rundt honningkrukken. De er helt ville etter dette syltetøyet som også brukes i lag i bløtekaker som de er spinnville etter. Fruen selv må dessuten  ha sitt syltetøy for å trives og lager ofte appelsinmarmelade og jordbærsyltetøy på norsk vis. Noen ganger må vi ut på byen for å kjøpe friske jordbær av god kvalitet til riktig pris, for de på f.eks. EXTRA kan være dyre og av elendig kvalitet, hvis de har da.

Nå i det siste så ser vi derimot ofte på EXTRA dypfrossene bær i 400 gram poser i super kvalitet, som egener seg ypperlig til å lage syltetøy, desserter etc. av. Det er jordbær,bringebær,blåbær,bjørnebær,fruktblandinger etc. å få og syltetøyet blir supergodt og med null svinn og mye billigere enn friske bær. Bare husk å ta med deg noen poser med syltepulver (CERTO-JAM…..vanskelig å få tak på i Natal) fra Norge hvis du ønsker å lage noe som brassene formelig elsker også. Det kjøpte syltetøyet her nede (ofte EU produsert) er svinedyrt og totalt smakløst.

Lykke til.