Arkiv

Gokart-bane i Natal går en uviss fremtid i møte.

Landområdet hvor Natal sin gokartbane lkigger på må ha blitt fraflyttet innen igår. (19)

 

Gradvis blir området der go-kartbanen i Natal lå, nå forlatt pga den nye Dunas Stadion. En beslutning som er tatt av dommeren av Exchequer, Geraldo Antonio da Mota, ga en tidsramme frem til 19.jan. til å evakuere området. Avgjørelsen er i favør av SECOPA, selv i første instans, som ble publisert på 11 mars og har drevet Motorsport Potiguar Federation og for eierne av Kurt-Kart, som har innstallert en tema bar i bygningen og de må nå  til å forlate området innen fem dager, som begynner å telle fra mandag. (21)

På området som ble  besøkt på kvelden lørdag av Nord Tribune avisen, rapporterte at de fant bare mekanikken til mekanikere og førere for vedlikehold av kjøretøyene. I Kurt-Kart baren fant man  bare en tom fryser som var blitt liggende igjen. Dekk-stabelene som var til beskyttelse rundt banen, er der fortsatt og ifølge en mekaniker, så vil ingen komme for å hente dem. Mange biler som brukes i praksis av profesjonelle sjåfører er fortsatt på plass. «Jeg tror hver fører  må komme og fjerne sitt kjøretøy», sa mekaniker Francisco Aurélio, 43 år.

Utkastelse

På området der gokart-banen lå, vil det nå bli bygget en del av de 1.300 parkeringsplasser som er planlagt for nye sport square i discovery-området. Beslutningen om å be staten ved justisministeren kontor (PGE) å bli med i handlingen om ekspropiering,  ble gjort for fire måneder siden av sekretær i SECOPA, Demetrius Torres, etter en vurdering om at forhandlingene om en «vennlig» utkastelse fra området ikke så ut til  å den ventede effekt.

I juni i fjor anmodet SECOPA den RN-føderasjonen for bilkjøring, akseptere at behovet for utkastelsen fra området, skyldes det faktum at området som ekspropieres vil bli til parkeringsplasser for Stadion Arena das Dunas.

Uten disse parkeringsplassene ville den nye stadion blitt en stor vits parkeringsmessig og skapt store problemer for nærområdet rundt stadion pga ville tyvparkeringer som ville følge.