Arkiv

Stadige kloakk problemer langs strendene i Natalområdet.

Myndighetene melder at det fremdeles begås store synder når det gjelder å bli kvitt sin egen kloakk i Natalområdet og da særlig langs strendene.

Folf er så frekke at de graver seg ned til det offentlige kloakksystemet og kopler seg til på en ulovlig og amatørmessig måte, bare for å spare noen reals. Dette i sin tur forårsaker lekasjer og ulovlige utslipp direkte til strendene og direkte i havet.

Ponta Negra er inget untak, der melder vannverket CAERN om at de stadig oppdager nye ulovlige tilkoplinger til et allerede overbelastet kloakknett og dette gjør at mye kloakk finner veien direkte ut langs strandområdet og forurenser dette med E-coli bakterier og annen drit og lort.

Dette problemet med kloakk har eskalert i hele Natalområdet – folk vil liksom ikke akseptere at det skal koste penger å gå på «driter`n» – det får da være måte på hva man skal betale for også? Det er spesiellt villa-bebyggelsen som er de største synderene – altså de som har best råd. (mye vil ha mer).

Myndighetene har sammen med vannverket CAERN att ned en ekspertgruppe for å evaluere det økende problemet, slik som det er nå kan det bare ikke fortsette – ikke minst pga helsemessige grunner.

Det nye renseanlegget i Baldo har en stor kapasitet og fungerer alldeles utmerket, men hva hjelper vel det når folk heller vil dumpe «driten» sin gratis i havet for å spare noen reals?

Dette problemet er ofte relatert til de fattigste statene i Brasil, som f.eks. RN.

Usj!!!!!!