Arkiv

FIART moro!

Vi var innom den populære FIART messen igår som på går 18 – 27 januar. Denne gangen ble vi meget positivt overrasket over at de virkelig hadde lagt seg i selen for at de besøkende skulle nyte av en bedre komfort under messeoppholdet. Det var mere luft og lys inne i messehallene. Det var satt solide tre-benker langs «stien» som fører deg forbi alle stands på messen, (flere hundre) og dette har vi savnet blant annet fordi admin har et dobbelt prolaps i ryggen og trenger en hvil nå og da. Dessuten var var store air-condition maskiner i sving og ble matet med strøm fra store el-aggregater som stod og brummet diskret i utkantene. Derfor var det en meget behagelig temparatur innendørs og ingen problem med svetting i det hele tatt – det var faktisk meget behagelig og trivelig inne på messen iår. Dessuten har den norske kronen NOK styrket seg nesten 30% i forhold til Reals det siste året og det gjør at alt blir vesentlig billigere for oss her nede nå – det gjelder da ALLE TING!

Mye god mat/snacks og drikke å få kjøpt fra tydelig hygieniske utsalg som virket rene og pene. Dessuten bød man på lokal underholdning på den store ute-scenen på torg-plassen foran messehallene.

Mange rare ting fra hele verden (messen er internasjonal) ble tildbudt – alt fra Hong-Kong skrot – til virkelige godbiter av alle kategorier og priser og masse fint innenfor kategorien «souvenirer» for dem som var på jakt etter slikt gods. Her var det noe for enhver smak – bokstavelig  talt og selv indianerene i Potiguar-området rundt Natal var represntert og noen mere ekte souvenir fra området er ikke mulig å oppdrive vel?

Fant VI noe som falt i smak da? Ja, vi gjorde faktisk det (noe finner vi alltid) og det ble noen flotte ringer med naturstein (f.eks. Tigerøye etc.) endel Bling-Bling pynt til å ha i ørene, en stor pose med delikate brente karamelliserte casju-nøtter, (samme som brente mandler, men med casju nøtter i stedet for mandler) en flott «Vutton» veske, et flott motiv i brent leire fra Mexico blant annet, så vi går aldri tomhendt derfra messen.

Og til en inngangspris på 5 reals (14 kroner) pr. person, så følte vi at vi fikk mye for pengene.

Vel møtt………………