Arkiv

Hurra det regner i tørkeområdet.

Det regner over 100 mm i indre av Rio Grande do Norte.

Overskyet vær, tordenvær og kraftig regn med intensitet over 100 mm ble notert mellom lørdag ettermiddag og søndag morgen i Rio Grande gjør Norte, hvor 80% av kommunene har vedtatt en nødsituasjon om følge av langvarig tørke som forårsaket kollaps i de 32 byenes vannforsyninger.

Ifølge informasjon som er  lagt ut på blogger, er de fleste nedbørsmengdene konsentrert i regionen Seridó hvor man har måttet kraftig redusere produksjonen av sine mer tradisjonelle produkter som smør og ost, samt stor mangel på melk. Høyeste regnet var i området av Piranhas: 140 mm, etterfulgt av bekreftet i Sitio San Roque, Ouro Branco, med 110 mm. Nettstedet forteller også om at i hagene til Piranhas, regnet det 85 mm; i Timbaúba dos Batistas 65 mm; Sitio Tapera (Caicó) 60 mm; Sitio São Jerônimo (Caicó) 21 mm; Sitio stubbe (Timbaúba dos Batistas) 20 mm.Det finnes også rapporter om kraftig regn inne i byen og i det urbane området av Jucurutu. I distriktet rundt Boi mottok man 24 mm regn.

Prognosene for tiden fremover er temmelig usikre, men vi gleder oss storartet sammen med bøndene om hver eneste lille dråpe med etterlengtet regn som treffer jorden i de indre tørkerammede områdene av RN !!!!!!!!!!!!!!!!!!