Arkiv

Trafikkbøtene økte med 20,3% i 2012

Trafikk-Bøter økte med 20,3% i 2012

Antall trafikk bøter utstedt i Natal steg med hele 20.34% fra 2011 til 2012, ifølge tall fra sekretariatet av urban mobility (SEMOB). I 2012 ble 101,670 bøter utstedt mens det i 2011 var 84,480.  I fjor registrerte vi i gjennomsnitt, 280 bøter per dag, mens  mellom 2010 og 2011, viser Semob til et fall på på 6.19%.

Veksten registrert i 2012, skyldes ifølge politiførstebetjent av Semob, Carlos Eugênio, en stor økning i antall biler og økende mangel på bevissthet og hensyn fra bilførerene, noe som er registret gjentatt år etter år, de samme økende dårlige vaner. Til direktør for trafikken Department of education Semob, Patrícia Melo, uttaler at slendrian i trafikken, fort resulterer i dødsfall pga at  folk ikke har innsett de trenger  å ha en etisk forpliktelse med hverandre.

 

«Trafikkent skal flyte godt, og vi er alle ansvarlige for dette,» sa han. Mangel på bevissthet og kunnskap om lovene er det som bidrar til stigende antall bøter. «Lovene er der, nå er det viktig å kjenne dem og holde seg til dem. Vi forsøker innarbeide dem i offentlige skoler, kirker og i blitzes, «sa Patricia.

 

Verstingene av bøter i hovedstaden, er lovbrudd mot: parkering i forbudt område, snakke i mobiltelefonen og skite i røde trafikklys. Ulovlig parkering er, generelt, på steder som sykehus og banker. «Inntil vi vil merke med med spesielle skilt som viser hva loven sier, men bilførerene bryr seg lite om dette og da blir det bøter å betale.

Så, kjære venner, kjør defensivt og forsiktig. Ta hensyn og ikke pukk på dine rettigheter – vis heller den milde siden av deg som trafikkant og la grisekjøreren herje. Og……..for alt hva du gjør – IKKE KJØR MED PROMILLE.  De nye lovene vedrørende promillekjøring er uhyggelig strenge og du VIL IKKE BLI TATT HER! garantert. Brassefengsel er et virkelig fengsel med bare negative sider – husk det!

Trafikkreglene er til for å følges, selv om mange brasser går føre med et dårlig eksempel – så behøver vel vi ikke å dilte etter? TRafikken i Brasil kan være mye farligere enn du aner dessverre.