Arkiv

COSERN styrker nettet og strukturen i forbindelse med VM-2014 i Natal.

Cosern utvider el-struktur foran VM-2014.

 

I Desember 2013, er det planen til Companhia Energética Rio Grande do Norte (Cosern) til å fullføre utvidelsen av energiforsyningen i Natal foran VM-2014, som arrangeres i Brasil. Selskapet sier at 70% av prosjektene ble godtatt og påe 30% som ble avslørt av rapporten fra Folha de São Paulo. Verdien for arbeid kommer på en kostnad på R $ 4 millioner. «Informasjon som ble publisert nasjonalt var i November. Foreløpige prosjektene er nå alle blitt fullført og arbeider pågår fremdeles. Til desember i år blir alle prosjekter fullført, «sa engineering superintendent av Cosern, Walmary Nunes.

Ifølge ham krever FIFA at det er to hoved-punkter for den elektriske strømforsyningen (Understasjon) i nærheten av stadioner. Arena-das Dunas får en trafo-stasjon i Lagoa Nova og en i Bom Pastor området. Begge blir i stand til å forsyne stadion med kraft alene.

For å møte kravet til FIFA, så utvider Cosern kapasiteten til Lagoa Nova sin Understasjon. Man vil erstatte en transformator  på 20 MVA (mega volt amper) med en på 40 MVA transformator. Utstyret har allerede blitt kjøpt og tar ca seks måneder for å få det installert og vil senest være ferdig i desember 2013.

Andre utforminger av Cosern er installasjon av et middels spennings nettverk, med en 1 km lang hovedlinje som knytter Lagoa Nova direkte til understasjon til Arena das Dunas. «Vi trengte å vite hva som kjennetegner kapasitetsbehovet for å kunne  sluttføre prosjektet. Vi ventet på definisjoner fra mobilitet arbeidene for å definere lokasjonene der koblingene vil passere best. Prosjektet er klart og vil bli utført  i februar, sa«Walmary Nunes.

Den tredje forandringen gjelder en koplingsstasjon (understasjon) for tilkoplinger av 4 nye kabler som skal legges i området ved Bom Pastor i retning mot den nye stadion. Disse utgjør en 15% av totalnettet og blir samordnet med resten av kraften i området. Ideen er at denne vekslingen er automatisk, f.eks. om det er energi som er nødvendig i et annet nettverk og vil fungere automatisk uten behovet av en elektriker, forklarte»Superintendenten til media..

Bare senest i går sa direktøren for ANEEL, Nelson Hübner, at det er ingen risiko for strømbrudd i landet under VM i 2014 på grunn av overbelastning i  distribusjonen av kraft til  byene som vert for arrangementet. Et byrå rapporten utført  i desember i fjor viser at noen arbeider er litt sent ute, men ifølge Hübner, så er ikke forsinkelsene alvorlige på noen måte energimessig.

Det begynner å baske seg til for VM-2014 folkens?