Arkiv

Det kokte over i Zona Norte.

Sosial protest i Nord ber om flere plasser i kommunale nettverket.

Slektninger av elever i kommunale skolen Cassandra Chris Davis  gjorde igår en protest markering ved å kaste søppel og gamle bildekk  foran skolen på by-stranden, i Nord-sonen Natal. Dette grunnet mangel av informasjon som pekte på at det var  ingen flere ledige stillinger/ansatte til å melde inn barna sine.

Murer Roberto Barros da Silva sa han hadde gått til å registrere et seks år gammelt barnebarn, men det kunne han ikke , fordi han fikk informasjon som sa at alle registreringer måtte gjøres innen 14 januar, selv om alle hadde blitt tidligere informert om at fristen var 22 januar.

Municipal sekretær for utdanning har innrømmet at det er en mangel på klasser i Nord og at noen barn ikke ikke vil kunne meldes inn i skolene. «Det er alltid barn til «overs» i de første skloleårene i regionen, vi arbeider med å øke dette antallet slik at vi er sikre på at ingen går glipp av skolegang,» sier direktør av skolen av Management SME avdeling, Frank Urbano.

 

Ifølge han, så endte påmeldinsg perioden  sist fredag (18) og det er ikke før 30 januar,  at man vil ha et nøyaktig antall barn som ikke har blitt innmeldt. Bare med disse dataene vil det være mulig at EMS vil ta de nødvendige skritt for å etter-registrere flere skolebarn.

I tillegg til den kommunale skolen  Joseane Coutinho + to andre; Johannes Paul II og Amadeu Aguilar, også i Nova Natal området som også sliter med å møte etterspørselen i denne regionen  og i den forbindelse prøver ledere å innlede partnerskap med statlige skoler for  å absorbere etterspørselen.

Frank Urbano sa at møter ble holdt med lederne av de tre skolene i regionen (Natal) og en veiledning vil bli sendt til disse elevenes adresse, med opplysninger om mulige innmeldnings alternativer.

«Blant alternativer som vi kan bruke er det «skole bussing»  til barn som er innrullert i institusjoner som ligger langt fra sine hjem; leie bygninger for å starte skoler, eller å samarbeide med staten for å motta overskuddet fra offentlige skolers studenter «, forklarte direktør for Institutt for skolens forvaltning av små og mellomstore bedrifter.

Det er ikke så mange årene siden at det å kunne gå på skole, ikke var noen selvfølgelighet i Brasil. Nå derimot så legges det opp til at ALLE skal få skolegang, selv om det er mange som av økonomiske grunner holder barna sine borte fra skolen – de behøves til å tjene inn penger til den fattige familien – ved at de selger souvenirer, solbriller og f.eks. nøtter på stranden istedet og dermed går glipp av å lære å lese og skrive – selv om det nå er ulovlig å nekte sine barn skolegang.

Alt er ikke så enkelt som A-4 i en fattig liten stat som RN.