Arkiv

Overvåkingskameraer fungerer ikke i Natal.

Video-overvåking på gata fungerer ikke som tiltenkt.
Nesten halvparten av overvåkings  kameraer som er installert av byen Natal i gatene i byen i fjor, er deaktivert. Av 30 eksisterende kamerae-utstyr i byen, er det 14 som ikke fungerer. Ny rapport av den kommunale vakt i Natal (GMN) og ansvarlig for sektoren, sier at problemet er relatert til mangel på elektrisk installasjon. Til tross for dette er det likevel forventninger om at mer enn 50 kameraer skalvære i full drift senere i år.

«Det finnes allerede noen juridiske problemer med dette  prosjektet, slik at Justisdepartementet må sørge for mindre lovendringer og av at små detaljer endres ,» sa James Valenti, direktør for de kommunale offentlige sikkerhet og sosiale forsvar (SEMDES). Video overvåkingskameraer installert på strategiske steder i hovedstaden. Så langt er det bare 16 i drift. For flere å komme i drift, så avhenger de andre 14 kameraene av at Companhia Energética Rio Grande do Norte (COSERN) løser problemet med el-tilførsel. Gjennom pressen rapporterte Cosern at de ville gi et svar i dag. «Det mangler bare tilkobling av Cosern, for at alle kameraer er i arbeid,» sa James.

I går ettermiddag besøkte sjefen for SEMDES , den sentrale video-overvåkings sentralen som ligger på torget i Ferreira og han fikk se systemet i drift. I henhold til General Commander av GMN, João Miguel Alves de Sousa, vil kameraene virke mot kriminelle handlinger og kunne brukes som bevis og at man kan ta de kriminelle på fersk gjerning. «Kameraene kan også tjene som et forebyggende tiltak mot tyveri og hærverk,» la han til.

Alle bildene sendes til kontrollenheten/sentralen blir lagret digitalt og stillbilder/video som er registrert, blir lagret i en konfidensiell server og kan også brukes mot  bevis-forseelse og i statistikker etc., hvis det er nødvendig.

De totale 50 kameraer som vil bli installert i byen, målikevel til Brasilia for en godkjenning. Etter godkjenningen, vil dette åpne for budgivning for kjøp av utstyr. Video-overvåkingssystem oppstår gjennom en avtale mellom den kommunale sosial sikkerhet og forsvar, Justisdepartementet og staten sekretariatet for offentlig sikkerhet og sosiale forsvar.

I tillegg til utstyr under ansvar av byen Natal, Rio Grande do Norte, finnes det allerede en kapital-konto fra 2010, med 23 militærpoliti kameraer som er plassert mellom strendene i Ponta Negra og Redinha. Ifølge koordinator for CIOSP, Stephen M, har man dermed de siste to årene sett en reduksjon på 60% i antall forbrytelser i disse områdene.

Innbrudd og tyveri, rot, slossing, prostitusjon og narkotika omsetning vises med størst antall blant postene i Ciosp-overvåkingen. Major M forklarer at kameraene er øynene til offiserene i Ciosp opptrer 24/7 med å overvåke områdene nøye  – time etter time. De innspilte bildenevideoeneer arkivert for en periode på 30 dager og i tilfelle av et åpenbart behov,kan de lagres enda lenger. «Kameraene er nøyaktige verktøy i kampen mot organisert kriminalitet og fjernstyrte telelinser kommer tett innpå kriminaliteten med sinde HD-kameraer,» sa han.

Den lovlydige borger derimot, har intet å frykte fra denne overvåkingen sa han, vi tjener deres sak døgnet rundt.