Arkiv

Strøm-prisen blir lovet en reduksjon på 18% om kort.

Det var en selvsikker og avslappet president Dilma Rousseff vi så på TV igår, da hun lovet at prisen på strøm skulle senkes med 18% til vanlig forbruk i nær fremtid. Dette blir særdeles vel mottatt i et land hvor strømprisen i NOK ligger på rundt 1,95 rundt regnet pr. kWh. Men – regner man med timelønnen i dette regnestykket, så er prisen på strøm vanvittig mye dyrere i Brasil enn hjemme i Norge. Vi burde helt slutte med å sutre om strømprisene i fædrelandet og heller være sjeleglade for at vi/dere ikke lever i Brasil i så måte.

Og ikke kom med den «påstanden» om at vi har det så kaldt i Norge og må derfor ha billig strøm til oppvarming. Det er like ille her med en temparatur på 35-36 grader inne på soveværelset på kveldstid – uten strøm til aircondition? Tenk litt over det, for store deler av strømforsyningen i Brasil går nettopp til «å kjøle seg ned», akkurat som når vi «varmer oss opp».

Når det gjelder industrien i Brasil, så kan de vente seg enda større prisavslag – helt opp mot 32% reduksjon og dette gjøres for å styrke konkuranse evnen til den brasilianske industrien på verdensmarkedet.

Produksjonskapasiteten ligger for øyeblikket på 121 tusen megawatt og med store muligheter til videre store kapasitetsøkninger. «Det vil aldri bli knapphet på strøm i Brasil», slo Dilma bastant fast!