Arkiv

Hjelpe nettverket Caps for narkomane i RN.

Hjelpe-Nettverk til Caps når bare 11,2% av de trengende i RN.

 

Rio Grande do Norte fortsetter å tilby et effektiv nettverk av hjelp og behandling til narkomane. Det eneste sykehuset i staten, som er ansvarlig for en slik avrusning for narkomane, João Machado, har bare 16 institusjon senger og alle okkupert. På en annen ffront så jobber Centers for psykososial omsorg (CAPOS) og arbeidet er også her begrenset: CAPS sin instas  i RN tilsvarer bare 11,2% av dem  som trenger hjelp, sier Helsedepartementet. Det er syv enheter spredt rundt om i staten, et minimum som er etablert av myndighetene, tilsier et senter for hver 50 tusen innbyggere, noe som burde tilsi å være alt for lite i forhold til befolkningen i RN på  3,168,027 personer ved folketelling IBGE/2010)

Emanuel Amaral sier at et gjennomsnittlig månedlig frammøte på 200 nye individer er resultatet ved hvert månedsmøte i CAPS.

«Vår situasjon er svært prekær, spesielt når vi ser behovet til befolkningen,» sa koordinator av Mental helse i RN, Adriano Araújo.

For å håndtere denne mangelen, så bemerket koordinator det som viktig å distribuere en slik informasjonen, ut til ordførere  på forespørsel fra den føderale regjeringen og en bedre etyring av ressursene som kreves for distribusjon av sentrene i sine byer. «Pengene er føderale, men ledelsen er statlige, så dette må opplagt være en sak for ledere,» sa han.  Macaíba, Mossoró, Macau, Parnamirim og Nova Cruz, har hver en CAPS instutisjon og Natal har to enheter i sving. Den neste byen til å få etablert et slikt senter, er Caicó med et anslag over at arbeidet starter allerede i andre halvår 2013.

 Kontakt.

De som trenger kontakt med narkotika avvenning-sentre, kan kontakte;

Service

 

Natal-Caps
Øst sonen Caps
Biskop Severiano Street, 443-Petrópolis
59020-080 Natal-RN
(84) 3232-8565
Capsadii@Ig.com.br

 

Nord sonen Caps
AV. Sao Paulo, 2109-Potengi
Panato Zona Norte
59020-080 Natal-RN
(84) 3232-3232-8232 8233

 

For informasjon om andre Caps, ring: (84) 3232-8513
Ceará-Mirim-enhet
New Canaan
Med ansvar for området på landsbygda, Ceará Mirim-RN.
(84) 8872-4786/8801-8426
Narkotika er noe ordentlig dritt og leder mange mennesker inn i død og fordervelse,
for ikke å nevne økonomisk ruin?