Arkiv

Prognosen for vinterværet i RN slippes i morgen.

Vinter prognosen for NordØst vinterværet kommer ut i dag.

 

Meteorologer samlet i Fortaleza/CE vil i morgen presentere den offisielle prognosen av regntiden/vinter i NordØst. Presentasjonen av dokumentet som er en del av programmering av XV International Workshop klima vurdering for Semi-tørre nordøst området, startet sist tirsdag med aktiviteter i hovedkvarteret til meteorologi og vannressurser (FUNCEME), bak lukkede dører.

En numerisk modellering av analyser laget av meteorologer vil være noe nytt for året. Under klima møtet, ble dette også ansett som en ny global atmosfæriske modell generert av staten institusjonen. Det nye produktet fra FUNCEME ble tatt i betraktning, i tillegg til de av National Institute of meteorologi (INMET), senter for værmeldingen og klimatiske studier av Instituto Nacional de Pesquisas Espaciais (INPE/CPTEC) og International Research Institute for klima og samfunnet (IRI-USA).

Også vil det i XV International Workshop klima-vurderingen bli holdt et møte av en integrert tørke-bekjempelse komité på fredag, kort tid etter avdekking av resultatet. Utvalget er koordinert av departementet for agro utvikling (SDA), og inkluderer representanter fra alle departementene for landbruks-utvikling, sosial utvikling og sult lindring og gruvedrift og energi, i tillegg til den brasilianske hæren.

Sist søndag, publiserte avisen Tribuna do Norte en rapport som viser et anslag gjort av professor Luiz Carlos Molion Baldicero, PHD i meteorologi og forsker ved det føderale universitetet i Alagoas, som indikerer muligheten for at denne regionen står overfor en ny runde med lavere nedbør enn gjennomsnittet for vintre, ispedd perioder med tørke over de neste ni årene. Anslaget er basert på studier på virkemåten til temperaturer i havene og data av den historiske serien med regn i NordØst statene.

I de siste fem årene, har 60% av investeringen planlagt for tørke-programmet allerede blitt brukt av Potiguar Semi-arid området ved staten/regjeringen, ifølge lederen for Utenriksdepartementet av miljø og vannressurser (SEMARH), Gilberto Mahim. Prosjektet viser en nødvendig investering på R $ 60 millioner og R $ 24 millioner ble  investert av regjeringen gjennom SEMARH. Fristen for fullføring av prosjektet som ble signert for fem år siden, endte i november i fjor, men i August 2012, så ba staten/regjeringen om forlengelse av fristen.

I går, i et møte med guvernøren Rosalba Ciarlini, så bekreftet representanter for Verdensbanken, en institusjon som finansierer programmet, denne forlengelsen. Fristen for fullføring av prosjektet var mars 2014. «Problemet er at vi har et seks-års program/prosjekt som har flere hull og nå har vi brukt en konsentrasjon av 40% av midlene i en periode på nesten et år. Det er en stor utfordring å realisere dette, men disse målene vil være oppfylt, «sa Mubarak.

Vannmangel er ikke noe gøy – særlig ikke dem som blir direkte rammet?