Arkiv

Ikke mye regn i vente de neste månedene dessverre.

Den offentlige prognosen når det gjelder været for februar,mars og april, antyder at det nok vil falle mindre regn enn det som er normalt for gjennomsnittet i disse tre månedene fremover. Prognosen ble lagt frem på et miljø/vær møte i Fortaleza igår.

En av hovedgrunnene til denne pessimistiske fremstillingen, er det faktum at vannet i den sydlige delen av Nord-Atlanteren er varmere enn normalt,mens de andre regionene som Syd-Atlanteren og Stillehavet fremviser en en mer nøytral situasjon. Likevel så understrekes det sterkt at prognosen ikke må forstås bokstavelig og at endringer kan komme raskere enn man tror.

Likevel så tar allerede nå myndighetene forholdsregler for at situasjonen vedrørende tørken vil fortsette i samme spor som de siste 13-14 månedene, med en utpreget tørke og man ser da en kommende forrverring på 30% utifra den nåværende situasjonen.

Myndighetene har nå også begynt å ikke lenger offentliggjøre størrelsen på enkelte matvarer som f.eks. mais o bønner i sine lagre. Dette for å ikke forsyrre markedet og prisene mer enn det som er nødvendig og skjerme bøndene.

Blir dette ståa fremover, så må vi kanskje ta nærmere konakt med indianerene i RN-området og spørre hva de skal ha for en regn-dans eller to?