Arkiv

Den nye stadion tar langsomt form.

 

Den nye Dunas stadion i Natal, tar langsomt form – eller «Passo o Passo» som man sier hernede.

Selv om det går skritt for skritt, så loves det likevel at den skal stå ferdig 31.desember 2013 som planlagt.

Fristen for levering av Stadion Arena Dunas og delen av overbygningen av stadion (løfting av veggene og platene), for den nye konstruksjons-planen, vil bli utstedt på dagen 21 August. Denne siste fasen av prosjektet som skal fullføres, vil være selve gressmatta, som man også vil begynne å implementeres i August og en 10 dagers levering for å kunne realisere kampene som er  planlagt for dagene satt av Fifa i Juni 2014.

Byggingen av Arena das Dunas vil gjennomgå en teknisk inspeksjon, den 31.januar fra FIFA sier sekretær for SECOPA, Demetrius Torres som sier at  prosjektet nå er 52% fullført og har god fremdrift.

Selv om planen av Arena das Dunas er forventet å foregå i trinn, foretrekker sekretæren for SECOPA, Demetrius Torres,  å ikke spå eller forutsi en tidlig levering. Toppen av plattingen (selve distribusjonen) er nesten fullført. Det er nå en konsentrasjon av arbeidet med å sikre at prosjektet følger gjeldende fremdrift og vil distribuere en del som vil avansere tidslinjen og denne fase er planlagt for å begynne den 28 mars.

Bitene er allerede i ferd med å falle på plass i Natal nå, som nå er godt foran på det store området som ble lagt ut til Arena das Dunas sammen med området fra kartódromo Geral Melo. Prediksjon er at dette stadiet av arbeidet er nå helt fullført den 14 November 2013.. «Når installasjonen av dekningen er fullført, vil vi gi et svært stort sprang i form av tidslinjen, det vil være bare igjen noe finpuss,» sa Demetrius.

De ti månedene frem til  leveringen av stadion til de lokale myndigheter og konsorties medlemmer av Arena das Dunas som er ansvarlig for prosjekt Natal for 2014-VM, har ennå ikke begynt å definere forberedelsene til åpningsfesten, men hvis man legger viljen til, så ser vi for oss en åpningskamp mellom ABC og America sa sekretær Demetrius Torres, du kan bare  ikke gå glipp av et slikt lokal-derby sa han til media..

 

INSPEKSJON

FIFA generalsekretær Jérôme Valcke, som kommer i dag til Rio de Janeiro for å holde en ny runde med besøk til vertsbyene i 2014-VM, burde komme til Natal på 31 januar etter planen. Ifølge SECOPA er denne dagen blir øremerket for en ny inspeksjon og et besøk av FIFA teknikere til prosjektet for Arena-das Dunas, men den lokale organiserings komiteen (COL) har ennå ikke annonsert det offisielle programmet for besøket og kan senere/imorgen offentliggjøre om myndighetene vil være til stede.

Demetrius Torres sa det er mulig at Valcke vil bli overrasket med at prosjektet  i Natal nå er  52% ferdig og at Arena das Dunas fullføres strengt etter tidsplanen.

Valcke vil også delta i dette arrangementet mandag i Brasilia som vil bringe sammen alle representanter fra vertsbyene og vil markere starten på 500-dagers nedtellingen til World Cup 2014. «La oss feire at det er 500 dager til åpningskampen, på 12 juni 2014», sa lederen fra FIFA og opplyste at president Rousseff også vil presentere den offisielle plakaten for verden under den samme seremonien.

Som pga at arrangementet vil bli holdt på national stadium utenfor Brasilia, vil Valcke gripe sjansen til å gjøre enda ny undersøkelses-runde hos de forskjellige arenaene og motta rapporter om fremdriften  ved arbeidene, som nå er i sluttfasen. Scenen for 2014- VM og åpningen for kampene som spilles i  Confederations Cup på 15.juni 2013 blir den samme. Natal rakk dessverre  ikke å bli ferdige i tide til Confedration Cup, som skal markere at det er bare ett år frem til selve VM 2014.

Vi krysser fingrene og gleder oss storartet til VM i fotball i Natal 2014.