Arkiv

En skremmende volds statistikk for RN.

Antall drap vokser 157 % innenfor en 10 års periode.

 

Drap hastigheten i Rio Grande do Norte vokste med hele 175%, mellom år 2000 og 2010. I samme periode var befolkningsveksten bare 14%. I hovedstaden er indeksene også fremdeles alarmerende. I det siste tiåret var veksten i antall mord 157%, mens i hovedstaden registrerte politiet 171 drap i 2002 og i fjor (2012) var tallet i henhold til Statens råd for menneskerettigheter og statsborgerskap (COEDHUCI), hoppet opp til hele  440 tilfeller. For spesialister innen sikkerhet er narkotika og straffefrihet for drapsmennene faktorer som kan forklare denne dramatiske fremme av vold. Staten lover nå en mer energisk handling og etableringen av den beryktede divisjon som spesialisert i drap fra og med i år.

Tallene viser at volden vokste så skremmende i noen stater, men forklarer ikke, for eksempel vanskelighetene for det sivile og militære politiet i kampen mot kriminalitet. Offentlige investeringer i sektoren har ikke blitt tilpasset til fremme av gjenger og grupper ansvarlig for område for narkotika-trafikk. På samme tid, har desaparelhamento av politiet bidratt til scenariet som presenterer seg selv.

Innehaveren av statens sekretær av offentlige sikkerhet og sosiale forsvar (Sesed), Doug da Rocha, erkjenner at etter i litt mer enn tre år ved roret til institusjonen, klarte man å møte målene som projiseres. «Vi klarte å gå videre,men fant ikke i rytmen og å treffe alle mål vi forestilte oss. Først hadde vi også budsjettet problemet, sier han.

ekretær kom også inn på andre administrative saker.

Ifølge presidenten i COEDHUCI, Marcos Dionysos som avslører tallene, er det er behov for at myndighetene blir mer involvert i public safety management og å gjøre en analyse av statistikk for å kunne trekke opp policyer for sektoren. Det er imidlertid en ineffektivitet i reklame for slike data.

Mer enn viktig er det å  vite hvor mange som dreper seg selv og dette vil gi myndigheter og forskere data til å kunne forstå hvorfor denne store økningen i antall voldelige dødsfall i staten. Det er minst to grunner til dette: narkotika og betingede dommer. «Dette er to variabler som passer sammen.  «Når du utøver et mord og morderen ikke lider straff under  konsekvensene, så vil han bare fortsette å drepe,» sier Doug da Rocha.

Professor i Institutt for samfunnsfag av Universidade Federal gjøre Rio Grande gjør Norte (UFRN), Diane Lee Jr, sier at det er en annen sak som kan forklare den økende volden i RN: den øke økonomien. I dette tilfellet gjelder ikke analysen bare om drap, men omfatter andre forbrytelser. «I de siste 20 årene har økonomien har utviklet seg og vekket oppmerksomheten til banditter som ser at politiets tilstedeværelse ikke er effektiv nok i byene, på samme tid så har  crack/narkotka invadert nesten alle kommuner»?

Forskning av drap begått i hovedstaden Natal, er mangelfull og i  mange tilfeller er disse sakene forblitt uløste.

I Natal endte året 2012, ifølge data samlet inn av COEDHUCI, med hele 440 drap. En markant økning fra 269 drap i 2002. Ifølge rådet, er området Felipe Camarão det distriktet som leder listen overde  mest voldelige steder. I 2002 var det her 34 mord. I fjor, var  det43. Innen ti års perioden  var nabolag som Pajuçara, Lagoa Azul og Nossa Senhora, høyt oppe på listen og alle er lokalisert i området nord for hovedstaden, også på toppen av listen. «Det er en bekymring på grunn av svekkelsen av disse samfunnene. Det er områder med alvorlige strukturelle problemer, med ingen offentlige fasiliteter, uten muligheter for unge mennesker, annet enn at det er en stor tilstedeværelse av narkotika-trafikk der, «sier Mark Dionisio.

Kokain er djevelens svøpe?