Arkiv

Mimre, mimre, mimre.

Man minnes 70 år tilbake av konferansen ved Potengi-elven.

Natalenses ble overrasket på lørdag morgen av en konvoi av biler Willys Jeep 1950 på vei til et historisk møte bestående av blant annet «presidentene» Franklin Delano Roosevelt og Getúlio Vargas gjennom gatene. Iført uniformer av tidligere og nåværende væpnede styrker, trakk konvoien stor oppmerksomhet uansett hvor den kjørte og  man stirret og de ble utsatt for en nysgjerrig erting av skuespillerene som var liksom preidenter.

Hendelsen feirer det 70 år gamle historiske møtet mellom de to presidentene  som ble holdt  i Natal i 28 januar 1943 og som uten tvil  trolig var den viktigste begivenheten i den nasjonale utenrikspolitikk på 1900-tallet.

Jean Marie Alves fra Comboio senteret ble også transportert av en Willys Jeep mens hun turnerte rundt Center Histórico Comboio trukket av en Jeep og turnerte sentrum rundt Centro Histórico Comboio , til stor forlystelse for befolkningen.

Man skal ikke glemme det fakta at byen Natal spillte en stor og viktig rolle for utfallet av WW II, da amerikanerene bygget en av verdens aller største flyplasser her og man skipet ut tropper, våpen og utstyr over til Afrika. Man kan enda lett se restene av flere store overgrodde runways rundt den nåværende flyplassen Augusto Severo og selv gamle navn på flere nye avenyer som ble bygget i forbindelse med den store flyplassen, henger fremdeles igjen på folkemunne, slik som ; Fjerde Avenue, Femte avenue etc. akkurat som i New York har nummerert sine gater.

Gamle historiske dokumenter vil være tilgjengelig for interesserte og starter i morgen i infrastruktur sekretariatet, det administrative senter.