Arkiv

Enda en formidabel volds-helg i RN.

 

RN har registrert 17 mord i helgen.

Enda en voldelige helg i Rio Grande do Norte. Mellom de tidlige timene av fredag (25) og i morges i går (28), ble det begått 17 mord i staten RN, opplyser militærpolitiet og teknisk og vitenskapelige politiet Institutet (ITEP-RN). Tolv av disse fant sted i stor Natal og fem ute i resten av staten. I alle tilfellene var folk  ofre for skytevåpen og skudd og mange ble drept i nærheten av der de bodde. Politiet tror på  at narkotika «regnskap» må ta på seg en stor del av mordene.

Vi skal denne gangen avstå fra å gå inn i detaljene, men bare nevne at de på ingen måte står tilbake for lignende beskrivelser  av «henrettelser» som vi i tidligere artikler har beskrevet  mere inngående.

Likevel så må vi si at vi er regelrett skremt av myndighetenes tydelige likegyldighet til problemet, selv om man nå etterhvert er blitt lovet en større støtte, både økonomisk og teknisk fra føderalt hold.

Slik som det er nå – kan det bare ikke fortsette?

Vi gremmes, men det hjelper så lite.