Arkiv

Prisene på bensin og diesel justeres.

Petrobras justerer prisen på bensin og diesel

 

I syv måneder har Petrobras utsatt å øke prisene på bensin og diesel,  men igår godkjente den føderale regjeringen en prisøkning  dfra midnatt på onsdag, beløpet belastes alle ved innkjøp av drivstoff fra raffinerier. Bensin steg med 6,6% og diesel med 4,4%. Rapport om økningen ble annonsert på kvelden i går av oljeselskapet. «Denne justeringen ble satt med hensyn til selskapets pris-politikk, som søker å justere prisen på alle derivater til verdier som praktiseres i det internasjonale markedet i et lengre perspektiv på priser, sier Petrobras i en uttalelse.

 

Selskapet advarte regjeringen i fjor, angående sin nye Business Plan, som ville trenge å justere bensin og diesel på hele 15%, for å oppnå finansiering av investeringer på $ 236,5 milliarder planlagt for perioden 2012-2016.

25. Juni, ble bensinprisen  justert fra raffinerier på 7.83%. Nå, var dette ca 7% for at Statens behov ble møtt. Dieselprisen ble justert to ganger, en på 3.94%, den 25 juni og en annen på 6%, 16 juli. Selv om omstilling prosentandelen av bensin blir like under forretningsplan, så kan økning i diesel kompensere for total resultatet. Diesel er drivstoffet med størst innvirkning på selskapets balanse.

De nye prisene på bensin og diesel som justeringen er annonsert, inkluderer ikke føderale skatter bidraget fra det økonomiske  domenet (Cide) og PIS/Cofins skatt staten beregner  og bevegelse av varer og tjenester (ICMS), ifølge uttalelsen fra Petrobras.

Bekymret om forsinkelse i justeringen av drivstoff prisene, hevdet flere ganger  president John Foster, i Petrobrass styret  ledet av finansministeren, Guido Mantega, en rask økning, selv også for denne måneden, for at prisene på bensin og diesel ikke skulle hindre selskapet i å kunne holde forretningsplanen for sine  prosjekter.

Til tross for denne prisstigingen på drivstoff, så merker også Petrobras nå godt problemene som rir verdensøkonomien.

Økonomen Thomas Rauscher, i LCA rådgivning, anslår at i en butikk/pumpe så vil prisene øke med 5,3% på bensin og 4% på diesel. . Økningen på 5,3% i bensin vil heve prisen på produktet i Natal til  ca R $ 2,90.

Dette tilsvarer ca. 8,21 i NOK (Visa kurs) og er SVINEDYRT for en familie med en månedsinntekt her i Natal på f.eks. 1.200 reals. (ca. 3.400 NOK) Tenk i gjennom dette før dere klager på norske bensinpriser?