Arkiv

De nattlige kontant-uttakene i banken i området fortsetter.

Nattlige banditter sprengte bank, men klarte ikke å ta pengene.

 

Om lag 10 tungt bevæpnede menn blåste opp en hel bankfilial i går i byen Governador Dix-Sept Rosado  som ligger omlag 38,6 km fr Mossorò. Filialen tilhører Banco do Brasil, men bandittene brukte ikke nok eksplosiver og endte opp med å måtte flykte uten å ta med seg pengene. Det militær politiet monterte straks veisperringer på veiene som gir tilgang til byen, men fant ikke igjen flokken. Mistanke er at de har flyktet til Apodi eller Ceará.

Bandittene brukte en alt for liten eksplosiv laddning som bare delvis ødelea minibankene, men selve hvelvet ble ikke brutt.

Ifølge kaptein Luis Flávio R Fernandes, assisterende sjef for den andre bataljonen av militære politiet (II BPM) i Mossoró, som er også ansvarlig for guvernør Dix-Sept Rosado, så skjedde det nattlige uutaket ved 02:00 tiden i går natt. Bandittene ankom en grå pickup lastebil og uidentifiserte skilter.

Der gikk de rett til bankfilialen, ifølge R. og  plasserte de sprengstoffet og detonert laddningen, men klarte ikke å få tilgang til den innvendige safen. Etter eksplosjonen har de flyktet mot byen Caraúbas. Offisielt, har bandittene kanskje brukt alternative veier for å nå Apodi, eller at de ville ha fulgt veien til staten Ceará. På stien så kastet bandittene ut spesielle kroker for at politiet skulle punktere og  for å hindre politiet jage etter dem. Den samme metoden ble brukt av gjengen som eksploderte to filialer hos Brasils Bradesco Bank mot  slutten av fjoråret. I sistnevnte tilfellet klarte bandittene likevel å punktere et kjøretøy, som endte med flatt dekk.

Ifølge kaptein R, ble biler fra militærpolitiet i Brasil i Governador Dix-Sept Rosado, Apodi og Caraúbas mobilisert for å blokkere rømningsveier i regionen. Aksjonen varte hele morgenen, men ingen ble arrestert. Subcomandanten sa i går at det likevel er en sjanse for at gjengen ligger musestille i ro et eller annet sted, så man søker fremdeles igjennom området.

Team av det tekniske og vitenskapelige politiet Institute (ITEP), som er ansvarlig på stedet med ekspertisen til kriminalitet og sivile politiet, som er den undersøkende prosessen, ankom åstedet allerede i morges. Saken bør etterforskes av divisjonen som spesialiserer seg på å granske og bekjempe organisert kriminalitet (DEICOR).

Også i de tidlige timene av i går rapportert det militær politiet om et annet  angrep mot Bank grenen av RN. Dette skjedde i byen Serra de São Bento, 287.4 km fra Mossoró kommune. Røverne brukte skjærebrennere  for å åpne en minibank hos  Bradesco Bank. Gjengen satte hengelåser på dørene  på portene til politistasjonen i byen, som også huser hovedkvarteret til PM. Dette forsinket politiet mye når de skulle rykke ut for å ta bandittene.