Arkiv

Byen Natal skylder 190 millioner reals.

Natal by sliter med en samlet gjeld på R $ 190 millioner som gjenstår å bli betalt.

Administrasjonen til Robert de Sousa, Paulinho Freire og Ney Lopes Júnior, sliter nå med en gjeld på R $ 192,4 millioner som ennå gjenstår å bli betalt. Dette skyldes en meget dårlig finanspolitisk styring, sier rapporten som er  publisert i Official Gazette om byen (DOM) i går. Undersøkelsen gjelder gjeld vedrørende tjenester som har blitt akkumulert pga at den har blitt neglisjert og forfalt til  betalingen av de offentlige myndigheter.

Denne «presangen» er blitt etterlatt av den politiske gjengen som tapte valget i november 2012 og man kan i ettertid si svært lite positivt om deres styre og stell av byen Natal dessverre.

 

Det gjenstår nå å kontrollere all forfalt gjeld som bare vil bare anerkjent som gjeld etter en gjennomgang av rapporten til CGM- og Sempla og dette vil nok ta sin tid. Ifølge vedtak signert av Carlos Eduardo, må utgifter bli betalt (når tjenesten er levert riktig) når den gjenkjennes som riktig og vil bare bli utbetalt etter en gjennomgang av den finansielle tilgjengeligheten; observert med prioritet med budsjettmessige utførelse av/for 2013; og etter ferdigstillelse av prosessen med å lage spesielle kontoer, bestemt av det andre kammeret i ECAS kontoer.

Sensur for akkumulert  gjeld er R $ 15,000,000 som er gjeld uten bestrebelser.

I tillegg må restgjelden betales registrert som heftelser mot byen Natal og det finnes  en rekke utgifter som er påløpt i løpet av året 2012 året som det følger ingen forpliktelser med. Med henblikk på budsjettes fremdaterte forpliktelse til å fungere som en offentlig makt overfor leverandøren, så må byen garantere at gjelden vil bli utbetalt. Uten engasjement i den situasjonen som de lokale myndigheter ikke har råd til å betale.

Det foregår fortsatt en undersøkelse av hvor mye gjeld det er med ingen forpliktelse. Men bare i de kommunale urbane tjenestene, som avisen Tribuna do Norte hadde tilgang til, så var det mer enn R $ 15 millioner av gjeld som ikke var betalt. De forholder seg til ulike måneder av 2012 og de fant også tilfeller tilbake til 2011 og 2009.

Den største bekostningen på denne listen er med outsourcing av arbeidskraft. Her står det tilbake R $ 12,9 millioner for månedene mars, april, oktober, november og desember 2011 og juli + 2012 januar. Dette er utgifter på tilsammen sammen 600 kontraktsarbeidere og dette  koster rundt R $ 1,6 millioner per måned. Det er fortsatt ubetalte kontrakter for tree beskjæring, leie av SEMSUR bygninger, utleie av aircondition, blant annet.

Rådhuset i Natal påpeker i en redegjørelse for gjelden, at de i den nåværende situasjonen  i byen, er man helt uten muligheter til å betjende denne gjelden.»Disse leverandører vil ikke bli betalt om vi ikke trenger ikke å betale dem, sier han.

Det er synd at byen Natal har rotet seg opp i et slikt økonomiskt uføre, så kort tid føre VM i fotball og hvor det nå trenges virkelige skippertak i byen vår, for å kunne fremvise oss med en viss glans under VM -2014?